תלתלים

 העוגה הזו מדהימה כל כך קלה להכנה ומרשימה מאוד באותה נשימה .
אני מאוד אוהבת עוגות רושם אבל אצלי מה שחשוב הוא הטעם והקלות הכנה ....כן כן אם זה לא קל תשכחו מזה שאני אעמוד שעות במטבח .
התלתלי השוקולד שעל העוגה לא קנויים וזה היופי בכל העיניין שבהחלט ניתן להכיו בבית קישוטים מעולים מבלי להתעייף (ולא זה לא כולל המסה וקירור שכחו מזה )
תלתלים
חומרים (תבנית 28 ניתן ב26 פשוט תצא גבוהה יותר )
לבסיס - 300 גרם פתי בר (שרוול וחצי )
100 גרם חמאה מומסת
לקרם וניל- 2 אינסטנט פודינג וניל
3 שמנת מתוקה
1 כוס חלב
לקרם שוקולד -1 אינסטנט שוקולד
1 שמנת מתוקה
1/2 כוס חלב
לתלתלים -200 גרם שוקולד מריר אם בא לכם לבן או חלב אפשר בהחלט .
אופן הכנה :
טחנו פתי בר והוסיפו את החמאה המומסת .
שטחו ברינג או תבנית (האמת לא ממש משנה ) את הפירורים והדקו עם כף .הכניסו להקפאה ובינתיים הכינו את הקרמים .
הקציפו את השמנת המתוקה והאינסטנט וניל עד שהקצפת יציבה.הוסיפו את החלב והמשיכו להקציף עד שהמרקם יציב מאוד
שטחו חצי מכמות  הקרם מעל הביסקויטים ויישרו .
 קרם שוקולד -הקציפו את השמנת המתוקה והאינסטנט פודינג שוקולד עם החלב עד שיציב .העבירו לשק זילוף וצרו תלוליות על העוגה (למי שאין שק זילוף או לא יודע להשתמש אפשר למרוח את שכבת השוקולד וזה יצא טעים באותה המידה מבטיחה ).
מעל שפכו את יתרת הקרם וניל .
הזילוף של השוקלד במרכז  המסה ייתן לכם כיסים מדהימים של שוקולד בכל ביס.
הכניסו לקרור במקפיא  15 דקות .
ועכשיו אנחנו מגיעים לחלק הכי כיפי התלתלים .הטריק כאן הוא לקלוף את השוקולד עם קולפן ירקות כן כן קראתם נכון .בכדי שהשוקולד לא ישבר עליכם לעבוד עם השוקולד בטמפרטורת חדר (כן בלי לאחסן במקרר) ולקלוף באיטיות לאורך טבלת השוקולד . החזיקו את השוקולד עם נייר הכסף או העטיפה אחרת הוא ימס לכם בידיים
קלפו את השוקולד ישר על העוגה כך לא ימס לכם כלום על הצלחת.
קררו שעה במקרר .הכניסו סכין חמה (לטבול במעט מים רותחים ולנגב ) מסביב לדפנות ולשחרר.
והכי הכי חשוב כמו בכל העוגות של "תתלוננו " בפני כולם "שעות אני במטבח שעות ".....חחחח
הדרכה מצולמת -









כל הזכויות שמורות ל"מפלצת העוגיות-טוני משיח" אין להעתיק להפיץ או להשתמש בתוכן ללא רשות .מוזמנים לשתף לינק למתכון

תגובות

רשומות פופולריות