ניצנוצים


עוגיות וניל חמאתיות עם עיקצוץ של לימון .....מבטיחה שהן יתפסו קבע אצלכם במטבח ....בשבילי הן נמצאות בקביעות  ליד הנס קפה .
העוגיות הבאות קלות מאוד להכנה ,יש להן קראסט  והן נוצצות מעצם גילגולן בסוכר לפני האפיה .
אני מכינה אותן בהמון גירסאות זו הגירסה הכי בסיסית וניתן להכין אותה כי הרכיבים זמינים בכל בית (....טוב אולי לא כולם מחזיקים מקל וניל ...אבל די בטוחה שתמצית יש )
ניצנוצים  
חומרים (48 עוגיות בינוניות )
250 גרם חמאה רכה
1/4  1  סוכר 
תוכן מקל וניל אמיתי - אם אין החליפו בכף וחצי תמצית טהורה - אם תשאלו את דעתי מקל הוניל  היא אופציה הרבה יותר טובה .
כף וחצי גרידת  לימון .
ביצה M 
3/4  2  כוסות קמח 
1 כפית סודה לשתיה 
1/2 כפית אבקת אפיה 
 1/2 כפית  מלח ( כן זה מאזן ומבליט את הטעמים )
1 כוס סוכר לגילגול (אם ממש בא לכם להתפרע הכניסו תוכן של חצי מקל פנימה  לסוכר וערבבו טוב ....מבטיחה לכם תענוג צרוף )
אופן הכנה :
חממו תנור ל180 מעלות 
בקערה גדולה טרפו את החמאה והסוכר יחד .
הוסיפו את תוכן מקל הוניל וגרידת הלימון והמשיכו לטרוף . הוסיפו ביצה וטרפו עד שהתערובת מאוד אורירית וכל הרכיבים התאחדו .
אתם תראו שזרעי הוניל יצרו נקודות שחורות זעירות  בתערובת .
נפו בקערה נפרדת קמח והוסיפו סודה לשתיה ,אבקת אפיה ומלח .ערבבו טוב .
הוסיפו את תערובת הקמח לתערובת החמאה ואחדו טוב (אני עושה זאת בעזרת מרית גומי)
צרו כדורים  (בגודל כדור פינג פונג קטן ) בעזרת הידיים גלגלו אותם בסוכר,והניחו במרווחים על תבנית מכוסה נייר אפיה 
הכניסו לאפיה למשך 8-9  דקות .
במהלך האפיה העוגיות יתפשטו ויתנפחות וברגע שתוציאו אותן הן נסדקות .
אני מכינה בגודל בינוני אם אתם אוהבים קטן יותר פשוט הקטינו את הכמות
העוגיות נשמרות 3-4 ימים ( אל תשאלו אותי אם יותר ....לא זכו להחזיק מעמד יותר זמן ...נחטפו די מהר גם שהכנתי כמות כפולה 😉) בקופסא סגורה 

תגובות

רשומות פופולריות