ניצנוצים
עוגיות וניל חמאתיות עם עיקצוץ של לימון .....מבטיחה שהן יתפסו קבע אצלכם במטבח ....בשבילי הן נמצאות בקביעות ליד הנס קפה .
העוגיות הבאות קלות מאוד להכנה ,יש להן קראסט והן נוצצות מעצם גילגולן בסוכר לפני האפיה .
אני מכינה אותן בהמון גירסאות זו הגירסה הכי בסיסית וניתן להכין אותה כי הרכיבים זמינים בכל בית (....טוב אולי לא כולם מחזיקים מקל וניל ...אבל די בטוחה שתמצית יש )
ניצנוצים
חומרים (48 עוגיות בינוניות )
250 גרם חמאה רכה
1/4 1 סוכר
1/4 1 סוכר
תוכן מקל וניל אמיתי - אם אין החליפו בכף וחצי תמצית טהורה - אם תשאלו את דעתי מקל הוניל היא אופציה הרבה יותר טובה .
כף וחצי גרידת לימון .
ביצה M
3/4 2 כוסות קמח
1 כפית סודה לשתיה
1/2 כפית אבקת אפיה
1/2 כפית מלח ( כן זה מאזן ומבליט את הטעמים )
1 כוס סוכר לגילגול (אם ממש בא לכם להתפרע הכניסו תוכן של חצי מקל פנימה לסוכר וערבבו טוב ....מבטיחה לכם תענוג צרוף )
אופן הכנה :
חממו תנור ל180 מעלות
בקערה גדולה טרפו את החמאה והסוכר יחד .
הוסיפו את תוכן מקל הוניל וגרידת הלימון והמשיכו לטרוף . הוסיפו ביצה וטרפו עד שהתערובת מאוד אורירית וכל הרכיבים התאחדו .
אתם תראו שזרעי הוניל יצרו נקודות שחורות זעירות בתערובת .
נפו בקערה נפרדת קמח והוסיפו סודה לשתיה ,אבקת אפיה ומלח .ערבבו טוב .
הוסיפו את תערובת הקמח לתערובת החמאה ואחדו טוב (אני עושה זאת בעזרת מרית גומי)
צרו כדורים (בגודל כדור פינג פונג קטן ) בעזרת הידיים גלגלו אותם בסוכר,והניחו במרווחים על תבנית מכוסה נייר אפיה
הכניסו לאפיה למשך 8-9 דקות .
במהלך האפיה העוגיות יתפשטו ויתנפחות וברגע שתוציאו אותן הן נסדקות .
אני מכינה בגודל בינוני אם אתם אוהבים קטן יותר פשוט הקטינו את הכמות
העוגיות נשמרות 3-4 ימים ( אל תשאלו אותי אם יותר ....לא זכו להחזיק מעמד יותר זמן ...נחטפו די מהר גם שהכנתי כמות כפולה 😉) בקופסא סגורה
העוגיות נשמרות 3-4 ימים ( אל תשאלו אותי אם יותר ....לא זכו להחזיק מעמד יותר זמן ...נחטפו די מהר גם שהכנתי כמות כפולה 😉) בקופסא סגורה
תגובות
הוסף רשומת תגובה