קובה עירקית בידיים טריפוליטאיות
מתכון נחמד ויחסית קל שהגעתי אליו אחרי הרבה גירסאות .
לא יבייש אתכם בשום ארוחה .
את המתכון הבסיסי קיבלתי מחמתה של אחותי (קוראים לה נוגה ) ומשם השידרוגים וקיצורי הדרך היו הכרחיים .
הרי לא אעמוד שעות במטבח !!!
וככה נולדה :
״קובה אורז עירקית בידיים טרפוליטאיות (אהה ויש חצי אשכנזי )״
למעטפת :
3 כפות שמן
4 כוסות אורז עגול (אפשר גם פרסי -למתכון לא מתאים להשתמש באורז בסמטי ).
כף כורכום גדושה
כף מרק עוף
1/2 כוס מים רותחים
כף מלח
כף בהרת (תערובת תבלינים עירקית)
11 כוסות מים .
חומרים למילוי:
2 כפות שמן
1 בצל גדול קצוץ
1 קילו בשר טחון בשר צלעות (מספר שתיים )טחון .
1.5 כפות בהרת (מי שלא אוהב יכול להשתמש בפחות )
3 כפות רסק עגבניות
1 כף מלח
1 כפית פלפל שחור
לטיגון -
שמן צמחי
2 ביצים טרופות עם רבע כפית מלח
אופן הכנה :
הניחו בסיר גדול את השמן והאור ערבבו טוב .
הוסיפו את התבלינים ערבבו טוב .
הוסיפו מים והביאו לרתיחה .
הנמיכו ובשלו בסיר סגור .
ערבבו מידי פעם .
לאחר 10 דקות בישול ערבבו את א.המרק והמים הרותחים יחד,הוסיפי לסיר ערבבו טוב והמשיכו לבשל עד שכל הנוזלים ייספגו.
האורז צריך ליהיות דביק מאוד כך שערבוב מידי פעם יעזור לנושא.
(גם מי שלא יודעת לבשל אורז יצליח במתכון הזה ....כי אנחנו עושים את כל הטעויות בכדי ליצור אורז דביק 😉 )
קררו את התערובת עד שאפשר לגעת מבלי להיכוות .
הניחו קערה עם מים בצד הרטיבו מעט את הידיים וצרו כדורים בגודל בינוני הניחו בצד .
הכינו מלית (אפשר בזמן שתערובת המעטפת מתקררת ).
הכנת המילוי -
טגנו את הבצל עד שמעט משחים הוסיפו את הבשר וטגנו טוב .
הוסיפו את התבלינים וטגנו עד שכל הבשר שינה את צבעו
הוסיפו ואת הרסק וערבבו טוב .
העבירו למסננת ותנו לנוזלים והשמן העודף לרדת .
הרכבה הקובה-
בעזרת מים צרו חור בכדור האורז מלאו במילוי סגרו.
עגלו את הצורה ומעט שטחו היעזרו מעט במים .
הטיגון :
מלאו מחבת שמן לטיגון עמוק טבלו את הקובה בביצה (כן אתם רואים נכון -זה יוצר קרום פריך ).
טגנו עד הזהבה והעבירו לנייר סופג לספירת עודפי שמן
אין להעתיק או להפיץ את התוכן מהבלוג ללא רשות החומרים מוגנים בזכויות יוצרים
. אתם מוזמנים לשתף לינק
תגובות
הוסף רשומת תגובה