"על הגובה -גרסת הבסיס "
מתכון עוגת טורט בסיסית זהו מתכון שכולם חייבים להכיר .
המתכון יניב לכם עוגה גבוהה מאוד עסיסית ואורירית .ניתן להכין בגירסת הפרווה או להכין חלבי מה שמתחשק .
שינוי במיץ ובתמציות הטעם ישנו את טעם העוגה .
אני הכנתי עם מיץ קלמנטינות כי הוא מתקתק וטעים יותר לטעמי .
לעוגה יש כמה טריקים כדי שתצא מאוד גבוהה. אני לא משמנת את התבנית ,הפרדת ביצים (כמובן !!!) ואפיה על חום יחסית נמוך (160 מעלות ) בכדי שהעליה תיהיה איטית ובטוחה .
" על הגובה - גירסת הבסיס "
חומרים :
6 ביצים מופרדות
כוס וחצי סוכר
3/4 כוס שמן
1 כף וניל איכותי
2 כפיות זסט(קליפה מגוררת ) קלמטינה .
2 כוסות קמח
כף אבקת אפיה
כוס מיץ קלמנטינות או כל מיץ שאוהבים ניתן להמיר גם בחלב
אבקת סוכר לזריה
אופן הכנה:
הקציפו את החלמונים (צהוב...) עם 3/4 כוס סוכר עד שתפוח ובהיר .הוסיפו את השמן בהדרגה והמשיכו להקציף .
הוסיפו את הזסט קלמנטינות והוניל .
ערבבו את אבקת האפיה והקמח בנפרד והתחילו להוסיף את הקמח בהדרגה .
הוסיפו לסירוגין את מיץ הקלמנטינות ויתרת הקמח .
.בקערת נפרדת הקציפו את החלבונים עם יתרת הסוכר עד שהקצף יציב .קפלו בעדינות רבע מכמות החלבונים לתערובת העוגה ( זו שהקצפנו קודם עם החלמונים ).
הוסיפו עוד פעמיים עד שכל נבלע ואחיד ...בקיצור בעדינות אתם רוצים שלא ירד האוויר .
העבירו לתבנית בבקה לא משומנת
אפו בתנור שחומם מראש ל 160 מעלות בערך שעה עד שעה ורבע
לא לפתוח את התנור ולא להעלות חום .פשוט הניחו לה בתנור .אחרי שעה ורבע נעצו את הקיסם ובדקו שיבש.
להוציא מהתנור ולהפוך על בקבוק ( זו הדרך הכי טובה לקרר את העוגה הזו (מנוסה ובדוק ).
לאחר שהתקרר לחלוטין לשחרר מהתבנית ולפזר מעט אבקת סוכר
מדהימה טוני ! הכנתי שבוע שעבר וכל האחיינים הקטנים שלי טרפו הכל ואמרו לי "למה זה טעים? תכיני לי עוד עוגה". ואכין גם היום ! תודה אלופה
השבמחקשבת שלום ��