צ'ורוס
צ'ורוס הוא רצועת בצק רבוך מטוגנת שפופלרית אמריקה הלטינית ארגנטינה ,מקסיקו,ספרד וצרפת ,
שם נהוג לאכול אותם בארוחת בוקר כאשר הם טובלים את הצ'ורוס בשוקולטה חמה .ישנם גם דוכנים בהם נמכר צ'ורוס
לכל חפץ .
אני טוענת שאם כבר חנוכה עוד רגע כאן .....אני מוכנה לאמץ בכיף .
אחרי שאיזבלה( מכרה מארגנטינה) התלהבה כשהיא נוגסת צ'ורוס שהבאתי למסיבה בכיתתו של בני .....אז הבנתי שהמתכון מנצח .
חומרים (כמות ל-50 יחידות )
חצי כוס מים
חצי כוס חלב
חצי כוס מים
חצי כוס חלב
כף וניל איכותי
100 גרם חמאה
1.5 כפות סוכר
חצי כפית מלח
1.25 כוסות קמח
4 ביצים L
לזריה - 2 כוסות סוכר
1 כפית קינמון
לרוטב שוקולד -
כוס שמנת מתוקה
200 גרם שוקלד חלב / מריר -אם אתם אוהבים
אופן הכנה -
בסיר עמוק הכניסו את המים, חלב ,וניל ,סוכר,מלח וחמאה .הביאו לרתיחה והוסיפו את הקמח ערבבו טוב ומהר עד שהבצק נפרד מהדפנות .
העבירו למיקסר וערבבו את הבצק החם תוך כדי הוספת הביצים בהדרגה .
הורידו מהאש וערבבו במהירות תוך כדי הוספת הביצים כל פעם אחת .
התערובת נראית מתפרקת אך מתאחדת שוב לפני כל הוספת ביצה .
התערובת נראית מתפרקת אך מתאחדת שוב לפני כל הוספת ביצה .
העבירו את התערובת לשק זילוף עם צנטר כוכב (אני השתמשתי ב11 ממ).
חממו את השמן במחבת רחבה או סיר רחב .
.בזמן זה ערבבו את הסוכר והקינמון בקערה רחבה .
זלפו לתוך השמן וגזרו במספריים את הקצה ..
ברגע שהצורוס זהובים הוציאו והעבירו למסננת .
לפני שהם מתקררים העביר לסוכר וצפו מכל הצדדים (אם יתקררו ...לא ידבק הסוכר )
לרוטב שוקולד -
הכניסו למיקרו ( כן כן ...כל המצטדקים שיטבחו אותי עכשיו) את השמנת והשוקולד לשתיים וחצי דקות בפולסים של 30 שניות כל פעם ( כלומר 30 שניות מוציאים מערבבים ומחזירים לעוד 30 שניות ).
למי שאין מיקרו פשוט הכניסו לסיר קטן על אש נמוכה והמיסו לחלוטין .
תהנו חברים חג אורים שמח ולכל משפחותיכם
תגובות
הוסף רשומת תגובה