קדרה אחרונה לחורף
כן כן אני קרניבורית מושבעת .....אבל זה עדיין לא אומר שמתחשק לי להתפחלץ שעות במטבח .
קדרה של בשר עסיסי עם ירקות שורש שעושים רק טוב.
קדרה של חורף אבל לא רק ...תקראו לזה אוכל מנחם אם תרצו .
"קדררה אחרונה לחורף"
חומרים (5-6 סוערים )
1 ק"ג בשר צלעות (מספר 2 )
2 בצלים גדולים
5 תפוחי אדמה בינוניים חצויים לחצי
בטטה גדולה חתוכה לחתיכות גסות
8 שיני שום
פלפל שחור
בהרת
כמון
מלח
מעט כורכום.
שמן זית
מים
אופן ההכנה :
למזוג שמן בסוטאז (סיר עם מכסה) בכמות שתכסה את תחתית הסיר בשכבה דקה.
השחימו את הבשר והוציאו הצידה .
השחימו בצל ושום הניחו את הבשר ,תפו"א ובטטה ומעל פזרו את התבלינים (.....כמה? זו השאלה התשובה כמה אתם אוהבים . אני שמה בערך חצי כף בהרת, כפית פלפל שחור מחוקה , כפית כמון וכפית גדושה מלח .)
מכסים ומוסיפים מים עד כיסוי הבשר הביאו לרתיחה. בשלו שעה על אש בינונית עם סיר מכוסה.
הכניסו לתנור לעוד שעה וחצי בערך ללא כיסוי .
המים ייתאדו לרוטב סמיך ובשר פשוט רך ועסיסי .
בתיאבון!!!
תגובות
הוסף רשומת תגובה