בורקיטס לפסח


המתכון הבא הוא לבורקיטס לפסח .
נטול גלוטן וטעים כל כך שתשכחו מהמצות.
הבצק דביק לכן עבדו עם ידיים משומנות .
בורקיטס לפסח ע"פ מפלצת העוגיות
חומרים:
1 כוס שקדים טחונים דק (אפשר קמח שקדים)
3 כוסות עמילן/קמח טפיוקה
כוס  מים רותחים
3 כפות סילאן
כפית מלח
חצי כוס שמן
למלית :
200 גרם בולגרית מעודנת
200 גרם גבינה צהובה מגורדת
2 ביצים
מעל-
ביצה טרופה עם קורט מלח
שומשום לזריה
אופן הכנה:
בקערה הכניסו שקדים טחונים +עמילן טפיוקה וסילאן.
 התחילו לערבל והוסיף מים רותחים בהדרגה.
כשהבצק מתחיל להתאחד הוסיפו שמן ולושו עד שהכל אחיד.
תנו לבצק לנוח 10 דקות הוא סופח את הנוזלים ונוח יותר לעבודה (בהתחלה הוא נראה מעט נוזלי )
ערבבו את כל חומרי המלית בקערה נפרדת.
בידיים משומנות קחו מעט בצק פתחו ומלאו במלית בנדיבות . סגרו את הבצק והורידו עודפי בצק . עגלו בעדינות והניחו על מגש.
מרחו בביצה טרופה ופזרו שומשום.
אפו בערך 15 -20 דקות ב180 מעלות בתנור שחומם מראש.
*ניתן למלא במלית בשר/תרד /פטריות /תפו"א או כל מה שמתחשק לכם
הגישו חם תהנו.

תגובות

רשומות פופולריות