"כל טוב ++"

הסלט הזה אהוב עליי מאוד .....סלט קינואה ועדשים
שחורות עם חמוציות ושקדים קלויים
קינואה ועדשים שחורות מהווים יחד חלבון מלא כך שהסלט יכול להוות ארוחת צהריים נפלאה .
אני מגישה אותו עם פלחי עגבניות שרי שמחליפים את הבטטה שבדרך כלל מופיע בסלט הזה על כל גרסאותיו (בכדי להוריד מכמות הפחממות. ....סלחו לי בלי לחם ליד לא שבעה😆)
הרוטב שמצויין במתכון הוא לא לפי היחסים הקלאסיים של רוטב (1 חומץ על 3 שמן ) בכדי להפחית בכמויות השומן

"כל טוב ++"
חומרים (2 מנות אישיות או אחת מרכזית)
1 כוס קינואה מבושלת עם 1 גזר מגורד
(בסיר קטן שמים כפית שמן +גזר 1 מגורד +כוס קינואה ו 2 כוסות מים
בשלו במכסה סגור הביאו לרתיחה והורידו את האש עד ספיגת נוזלים ערבבו וזהו
אל תתבלו יש עוד תיבול של הסלט )
1 כוס עדשים שחורות מבושלות (מבשלים במים עד ריכוך ומסננים ).
1 סלסלת חסה משי בשני צבעים  שטופת ומיובשת (לא מצאתם גם חסה רומית או לקט עלי בייביסיטר יתאימו גם כן )
6 עגבניות שרי  חתוכות לרבעים (למי שאין בעיה עם פחממות הוסיפו בטטה בינונית פלחים צלויה בתנור )
 5 שקדים קלויים קצוצים גס
2 כפות חמוציות ללא סוכר
לרוטב -
1 כף סילאן
1/2 כפית מלח גס
1/2 כפית  פלפל גרוס
3 כפיות חומץ בלסמי
3 כפיות שמן זית (כפית וחצי לסלט יחיד )
אופן הכנה:
בקופסא קטנה או צנצנת עם מכסה הכניסו את כל חומרי הרוטב סגרו טוב והתחילו לנער כאילו אין מחר (שאף אחד לא יתלונן שאין התעמלות כאן ).
 1/3 מהרוטב ערבבו עם החסה והניחו אותה על הצלחת .
2/3 מהרוטב ערבבו עם העדשים הקינואה והחמוציות.
הניחו אותם מעל החסה ופזרו מעל את השקדים הקצוצים .
פזרו את העגבניות מסביב לסלט
*את הרוטב ניתן לשים בצד ולשלוט בכמות שמוסיפים לסלט .
                         בתיאבון 😊







תגובות

רשומות פופולריות