צ'ורוס-התמכרות.מתוקה

צ'ורוס....אין לי מילה להגדיר את הנושא חוץ מהתמכרות מתוקה 
  צ'ורוס הוא רצועת בצק רבוך מטוגנת שפופלרית  אמריקה הלטינית ארגנטינה ,מקסיקו,ספרד וצרפת  ,
שם נהוג לאכול אותם בארוחת בוקר כאשר הם טובלים את הצ'ורוס בשוקולטה חמה .ישנם גם דוכנים בהם נמכר צ'ורוס
לכל חפץ .
אני טוענת שאם כבר חנוכה עוד רגע כאן .....אני מוכנה לאמץ בכיף .
אחרי שאיזבלה( מכרה מארגנטינה) התלהבה כשהיא נוגסת צ'ורוס  שהבאתי למסיבה בכיתתו של בני .....אז הבנתי שהמתכון מנצח .
אני הכנתי את  צ'ורוס .....אבל מודה שיושבי הבית חיסלו את רוב הכמות לפני שהספקתי לצלם לכם את הכנת הרוטב שוקולד (אל דאגה ארשום אותו).
צ'ורוס-  התמכרות מתוקה 
חומרים (כמות ל-35 צ'ורוס ארוכים )
2 כוסות מים 
כף וניל איכותי 
150גרם חמאה 
2.5 כפות סוכר 
1 כפית מלח 
2 כוסות קמח 
6 ביצים  L טרופות 
לזריה - 2 כוסות סוכר
2 כפיות קינמון 
לרוטב שוקולד -
כוס שמנת מתוקה 
200 גרם שוקלד חלב / מריר -אם אתם אוהבים 
אופן הכנה -
בסיר עמוק הכניסו את המים,וניל ,סוכר,מלח וחמאה .הביאו לרתיחה והוסיפו את הקמח ערבבו טוב ומהר עד שהבצק נפרד מהדפנות .
אם יש לכם מעבד מזון /מיקסר ניתן לבצע את השלב הזה בהם ....אם אין אפשר גם בלי ( אני הכנתי ביד לטובת מי שאין ).
הורידו מהאש וערבבו במהירות תוך כדי הוספת הביצים כל פעם קצת .
המרקם יהיה סמיך מאוד ובסיום תתקשו לערבב( אף אחד לא יכול לומר שאני לא מתעמלת כאן במטבח ).
העבירו את התערובת לשק זילוף עם צנטר כוכב (אני השתמשתי ב11 ממ).
חממו את השמן   מחבת רחבה 
.בזמן זה ערבבו את הסוכר והקינמון בקערה רחבה .
זלפו רצועות ארוכות לתוך השמן וגזרו במספריים את הקצה .
אל תילחצו אם הצורוס לא יוצא ממש ישר . ראשית  בהתחלה הטיגון אפשר לעזור לו לקבל את הצורה הרצויה עם המלקחיים ושנית בעיני זה כל היופי של צורוס .
ברגע שהצורוס זהובים הוציאו והעבירו למסננת .
לפני שהם מתקררים העביר לסוכר וצפו מכל הצדדים (אם יתקררו ...לא ידבק הסוכר )
לרוטב שוקולד -
הכניסו למיקרו ( כן כן ...כל המצטדקים שיטבחו אותי עכשיו) את השמנת והשוקולד לשתיים וחצי   דקות בפולסים של 30 שניות כל פעם ( כלומר 30 שניות מוציאים מערבבים ומחזירים לעוד 30 שניות ).
למי שאין מיקרו פשוט הכניסו לסיר קטן על אש נמוכה והמיסו לחלוטין .
תהנו  חברים חג אורים שמח ולכל משפחותיכם 


תגובות

רשומות פופולריות