כנאפה ע"פ מפלצת העוגיות

כנאפה הוא אחג הקינוחים האהובים במטבח הערבי ולאחרונה גם הישראלים נוהרים בהמוניהם .
אם תכינו במטבח הפרטי שלכם מבטיחה לכם שלכ תחפשו שום דבר אחר .
הכנאפה במקורו מגיע אלינו מהמטבח הערבי המסורתי שם מכינים אותו עם סולת אי שערות קדאיף .ניתן למלא באגוזים או גבינה אני אוהבת את מילוי הגבענה בנמתח בכל ביס אבל מודה שטעם גבינת העיזים האהובה כל כך במטבח הערבי לא לחכי כלל.
אני מחליפה את גבינת העיזים בגבינת מוצרלה וריקוטה כך מקבלים מרקם נתמתח אבל ללא חמיצות .
במתכון הבא השתמשתי במחבת קטנה קוטר 22 אם אתם רוצים גדולה יותר פשוט הכפילו כמויות בהתאם .
כנאפה ממכרת ע"פ מפלצת העוגיות
חומרים:
250 גרם שערות קדאיף
200 גרם מוצרלה
200 גרם ריקוטה
150 גרם חמאה מומסת
50 גרם חמאה
לסירופ-
3/4 כוס מים
כוס סוכר
קליפה מלימון בבינוני
מיץ מחצי לימון
3 טיפות תמצית ורדים מרוכזת.
לעיטור
חצי כוס פיסטוק מקולף
אופן הכנה -
הניחו בסיר את הסוכר ,מים ,וקליפת לימון  הביאו לרתיחה. הוסיפו את הלימון הסחוט בשלו עוד כמה דקות כבו . הסירו את הקליפה והניחו לקרור מלא .
קלו על מחבת יבשה את הפיסטוק וקצצו גס .
הפרידו עת שערות הקדאיף טוב בכדי שלא יהיה גושים של בצק .
הוסיפו את החמאה המומסת וערבבו בכדי שהחמאה תצפה את כל שערות הקדאיף.
ערבבו את הגבינות בקערה נפרדת
חממו מחבת לחום בינוני ומרחו ב20 גרם חמאה (בערך כף )ושטחו מחצית מכמו הקדאיף.
ערמו את הגבינה שטחו מעט אך את תמרחו עד הפינות.
הניחו את שאר שערות הקדאיף ושטחו .
הוסיפו את שאר החמאה בחתיכות קטנות סביב הכנאפה
בשלו עד שהתחתית זהובה בערך 7- 8 דקות.
הפכו בעזרת צלחת והמשיכו לבשל שוב עד שזהוב .
מזגו את הסירופ מעל הכנאפה רק עד גובה השוליים  והעלו את החום למירבי .
בשלו עוד 2 דקות בערך עד שכל הסירופ  נספג בכנאפה .
העבירו לצלחת הגשה פזרו מעל פיסטוקים קצוצים וכל מה שנותר לעשות הוא להנות .



תגובות

רשומות פופולריות