מאקלובה קלה ללא טיגון




המקלובה מגיעה אלינו מהמטבח הערבי והיא טעימה בטירוף .
ניתן למצוא מקלובה בשילוב בשר עוף ואך מקלובה צימחונית.
המקלובה מתבשלת כאשר בתחתית ישנם ירקות ומעל האורז כך שבבישול יש ספיגת טעמים מהשכבה התחתונה שלרוב מתובלת יותר .
את המקלובה הופכים על צלחת  הגשה מה שנותן למראית עין מעין עוגה .
במטבח המסורתי מטגנים את הירקות אבל בואו ניהיה כנים אנחנו חייבים לשמור על גיזרה .
אמא שלי לימדה אותי טריק מגניב לחלוטין איך לאפות את הירקות בתנור מבלי שייצאו רופסים ומסכנים .
המקלובה שאלמד אתכם להכין היא מקלובה חגיגית ותוכלו להכין אותה לכל ערב שישי או חג ...או בכל יום שייתחשק לכם .
מאקלובה ע"פ מפלצת העוגיות
חומרים :
2 חצילים מקולפים ופרוסים לאורך
2 תפו"א אדמה מקולפים ופרוסים לפרוסות יחסית דקות .
500 גרם בשר בקר טחון מספר 2
1 בצל גדול קצוץ דק
1 כף רסק עגבניות
בהרת
פלפל
מלח
פפריקה
4 כפות שמן
מים חמימים
כף אבקת מרק
כוס וחצי אורז בסמטי מושרה במים
אופן הכנהה:

פזרו על החצילים מלח בנדיבות והניחו כ15 דקות בצד בכדי להוציא מהם את המרירות .
ערבבו בקערה 3 כפות שמן 3 כפות מים וכף פפריקה
שטפו את החצילים טוב וסננו אותם .
מרחו את תערובת המים והשמן על מגש עם נייר אפייה .סדרו את הירקות מעל בשכבה אחידה ומרחו שוב בתערובת.
אפו כ20 דקות בתנור שחומם מראש ל270 מעלות ואפו עד שמשחים משני הצדדים .
טגנו בכף שמן את הבצל עד שמזהיב הוסיפו את הבשר והרסק וטגנו טוב .
הוסיפו את כפית בהרת , חצי כפית פלפל וכפית מלח .
סננו את האורז .
אני הכנתי בסיר קוטר 22 .
שמנו מעט את התחתית והניחו נייר אפייה בתחתית .
סדרו את החצילים למעין מניפה .מעל ערמו את הבשר שטיגנו .סדרו את תפו"א הצלויים מעל ואז את האורז .
ערבבו 4 כוסות מים עם האבקת מרק ושפכו מעל .
הביאו לרתיחה ואז הורידו לחום נמוך ובשלו עד לספיגת כל המים (בערך 20 דקות )
הפכו על צלחת הגשה .
אפשר לסדר מסביב פיטרוזיליה גרגרי רימון וצנוברים.
תהנו




תגובות

רשומות פופולריות