עטאייף אורגינלי

עאטייף  הוא ממתק אשר מגיע אלינו מהמטבח הערבי המסורתי . אוכלים אותו בתקופת צום הרמאדן לשבירת הצום .
את העטאייף ניתן למלא במילוי גבינה או מילוי אגוזים כל אחד לפי טעמו .
ניתן לטגן או לאפות יוצא מושלם בכל צורה לטעמי .
כמה דגשים -
המעטפת  היא מעין בלילת פנקייק ללא ביצים אותה מטגנים מצד אחד מה שמזכיר מאוד את הברייר המרוקאי או הלחוח התימני .
הבלילה דלילה יחסית ומעט מתעבה אז לא לחשוש.
את העטאייף המוכן יש לשמור בבד אחרת יתייבש ותתקשו לסגור אותו .
בואו נתחיל .
עטאייף ע"פ מפלצת העוגיות
חומרים :
לסירופ -
3 כוסות סוכר
2.5 כוסות מים
קליפה מלימון בינוני
2 טיפות זהר (תמצית פריחת הדרים )
2 טיפות ורדים
מיץ מחצי לימון סחוט
למעטפת -
4 כוסות קמח
1 כוס סולת
2 כפות סוכר
כף אבקת אפייה (שקיק אחד)
כף שמרים יבשים
5 כוסות מים חמימים
למילוי-
2 כוסות אגוזי מלך קצוצים
2 כפות סוכר
חצי כפית קינמון
3 כפות גדושות קוקוס
2 כפות  שמן קוקוס/חמאה /מחמאה
אופן הכנה :
בסיר הניחו את כל רכיבי הסירופ והביאו לרתיחה בשלו כ10 דקות
הניחו לקרור מלא
ערבבו את כל חומרי המלית והניחו בצד עד למילוי
בקערה ערבבו את כל חומרי המעטפת היבשים
הוסיפו מים חמימים וערבבו טוב .
המרקם דליל . הניחו בצד כחצי שעה אתם תשימו לב שהמרקם מתעבה וישנם בועות בבלילה.
חממו מחבת או סיר רחב  לחום בינוני גבוה ( עדיף נון סטיק) שמנו מעט
שפכו מהבלילה וטגנו רק מצד אחד .
אתם תראו את בועות חכו עד שהחלק העליון יבש .הוציאו והניחו בבד בכדי שלא יתייבש .
מלאו את העטאייף במילוי והדקו את הקצוות החלק עם הבועות נמצא בצד הפנימי של העטאייף .
חממו שמן עמוק וטגנו או אפו מרוח בשמן בתנור בחום של 200 עד הזהבה .
הניחו במסננת בכדי להיפטר מעודפי השמן  וטבלו את העטאייף בעוגו חם בסירופ הקר .
השאירו בסירופ כדקה .
הגישו עם פיסטוק או אגוזים  קצוצים מעל .
תהנו חברים 

תגובות

רשומות פופולריות