איך להכין ג'בטות בבית



אז מה אתם צריכים כדי להכין ג'באטות בבית ????
האמת לא הרבה רק קצת אמונה והבנה שזה ממש אבל ממש לא קשה .
הבצק הזה פשוט מושלם .ללא שמן או שומן ...כן כן אין בו הרבה והוא די בסיסי.
רווי בנוזלים ומלא באווריריות . אני מתפיחה אותו בתבנית בכדי שלא להתעסק ביצירת הצורה ולהוריד בכך את הנפח .
לא חייב תבניות מפונפונות אם אין תבנית השת פשוט חד פעמית מרובעת תתאים .
ג'בטות בבית
חומרים (כ-12 ג'בטות גדולות ):
1 ק"ג קמח
3.5 כוסות מים
2 כפות שמרים יבשים
2 כפות סוכר
2 כפות מלח
(1-2 כוסות נוספים לקימוח )
אופן הכנה :
ערבבו יחדיו את הסוכר שמרים ומים .המתינו 4-5 דקות לתסיסה .
הוסיפו את הקמח והתחילו ללוש כ--4 דקות לקראת סיום הלישה הוסיפו את המלח .
העבירו למשטח מקומח והחלו ללוש בתנועה של קיפול ומשיכה די קל (ראו את הסירטון ביוטיוב שערוץ של מפלצת העוגיות בכדמ להבין טוב יותר )
לושו 4-5 דקות .
העבירו לתבנית מלבנית או מרובעת מקומחת טוב .
קמחו מעל והניחו לתםיחה עד הכפלת נפח .
העבירו למשטח מקומח חלקו חתיכות הרימו ומעט משכו לגודל הרצוי.
העבירו לתבנית מרופדת לתפיחה עד הכפלת נפח .
אפו בתנור שחומם מראש ל220 מעלות כ20-25 דקות
ה

תגובות

רשומות פופולריות