"הפיצה של טוני "


 אחת האורחות הקבועות אצלנו בבית היא פיצה .
אני אוהבת אותה עבר ועסיסית עם קראסט חיצוני ואוריריות פנימית מדהימה .
כל אחד והתוספת שלו .
אני מכינה ברינגים אבל מניסיון גם תבנית רב פעמית או חד פעמית תתאים ....אבל בתבנית בכדי שתקבלו דופן גבוהה בתפיחה ואחידה באפיה .
ניתן להכין במיקסר אבל אני מכינה ביד פשוט קל ובאותה הדרך מתאמנת (...מי אמר שלא מתאמנת ...חחח)
"הפיצה של טוני "
חומרים (7 פיצות בינוניות או 4 גדולות )
1 ק"ג ועוד כוס נוספת של קמח -הכל מנופה
2.5 כפות שמרים יבשים
שתי כפות וחצי סוכר
כפית מלח
 1/2 2  כוסות מים חמימים
1/2 כוס נוספת של מים אם אתם רואים שחסר לכם
1.5 כוסות שמן זית(לא זה לא הרבה לשאלתכם שבדרך
לרוטב -
2 כפות שמן זית
3 עגבניות מגורדות
כף רסק איכותי
צרור בזיליקום טרי קצוץ דק דק
3 שיני שום כתושות כפית מלח
כפית שטוחה פלפל
תוספות -גבינה צהובה /מוצרלה
גבינה בולגרית מעודנת
זיתים מגולענים טבעות
פטריות
תירס
או כל מה שאתם אוהבים
אופן הכנה :
הניחו בקערה קמח סוכר ושמרים ערבבו טוב .
הוסיפו את המים והחלו ללוש .ברגע שהתאחד הוסיפו  כוס  שמן ומלח ולושו טוב.
אם חסר לכם קצת מים הוסיפו עד חצי כוס נוספת .הבצק צריך ל"שתות" את כל המים
כל העבודה היא השלב הזה. אם במיקסר פשוט המשיכו ללוש 7-10  דקות אם ביד בערך אותו הזמן .
כאשר מה שעושים הוא לוקחים את הבצק ובעצם מורחים אותו עם כרית כף היד (זוכרים את היצירות מריחת פלסטלינה בגן ...משהו זה) ושוב מגלגלים אליכם .מסובבים ושוב כך עד שבעצם הבצק לא ממש מתנגד והופך לרך וכיף לעבודה .
יוצרים גליל (בערך לא אבוא לבדוק ) מחלקים לכמות הפיצות לי יצאו 7 פיצות בגודל תבנית 26 .
הניחו בצד שמנו את הבצק והתפיחו עד הכפלת נפח .לבינתיים שמנו (עם השמנן הנותר )את הרינגים /תבניות טוב וברגע שתפח פתחו כל עיגול בצק ברינג .
איך לפתוח ?מהמרכז כלפיי חוץ .
רוטב הניחו את כל החומרים בסיר  בשלו עד שמצטמצם מעט (10 דקות ) .
מרחו מהרוטב ,הוסיפו גבינה  וחתפיחו שוב עד הכפלת נפח .
הכניסו לתנור שחומם מראש ל220 מעלות טורבו אפיה ל20-25 דקות  .
לאחר 10 דקות אפיה מרחו מהשמן הנותר על שולי הפיצות .
בכדי לקבל אפיה אחידה פשוט החליפו בין המגשים ודאגו שהפיצה תישאר מספיק זמן בחלק התחתון של התנור בכדי לקבל קראסט למטה .
מי שמשתמש ברינגים הסירו 5 דקות לפני סיום והמשיכו לאפות ללא הרינג

הדרכה מצולמת -



















כל הזכויות שמורות ל"מפלצת העוגיות-טוני משיח" אין להעתיק להפיץ או להשתמש בתוכן ללא רשות 

תגובות

רשומות פופולריות