שבקיה






שבקיה כל אחד ודרכו זוהי דרכי .
דרך מקסימה ומרשימה לעוגיות הללו.
אני יוצרת רצועות דקות בכדי שהשבקיה תיהיה פריכה ומלאה רצועות אתם יכולים לבחור ליצור לםי רצונכם
שבקיה 
חומרים:
1 קג קמח 
250 גרם מרגרינה/חמאה רכה
1 ביצה 
1 כף סוכר
1 שקית א. אפיה 
1 כף חומץ 
קמצוץ מלח
2 טיפות זהר (תמצית פריחת הדרים) 
 כוס עד שתי כוסות  מים (מוסיפים עד התאחדות הבצק  לבצק גמיש ונעים למגע )
לסירופ(אנחנו יוצרים סירופ סמיך בכוונה)
5 כוסות  סוכר 
2 כוסות  מים 
1 טיפת זהר 
מיץ מלימון שלם 
אופן הכנה :
להכניס לסיר את חומרי הסירופ להביא לרתיחה .
להכניס את הלימון ולבשל על אש בינונית עוד 10 דקות עד הסמכה (בודקים ע"י טיפטוף על צלחת אם מעט מסמיך בקרור זה מוכן)
להניח בצד לקרור מלא .
הכנת השבקיה-
בקערה לנפות יחד קמח ואבקת אפיה.
להוסיף סוכר מלח ולערבב.
בקערה אחרת לערבב טוב ביצה ומרגרינה/חמאה עד שאחיד .
להוסיף קמח ללוש ולהוסיף מים חומץ  וזהר .הוספת מים  כמה שהבצק סופח .
הבצק שמתקבל נוח לעבודה ולא דביק.
הדרך הקלה היא במיקסר או מעבד מזון.
לתת לו לנוח חצי שעה .
מחלקים את הבצק ל-4 ומרדדים כל חלק על משטח מקומח לעלה דק מאוד (מערוך עובד מצויין).
מחלקים למלבנים לפי גודל השבקיה הרצויה 
בעזרת גלגלת צרו חריצים דקים (ראו הדרכה מצולמת) אפשר לספור מספר זוגי (בכנות לי זה לא שינה ).
קפלו לחצי ואז שוב לחצי צרו מרווח בין החריצי בצק קחו את ראש הבצק והעביר דרך החור .
זה נשמע מסובך אבל מבטיחה לכם שזה קל ופשוט  מאוד.
הדקו את הקצוות וחתכו  את המיותר  כדי שייווצר שפיץ .
הכניסו לטיגון בשמן עמוק ברגע שזהוב (זכרו שהשבקיה מקבלת גוון עמוק יותר כשטבולה בסירופ )הוציאו עם מסננת והעבירו לסירופ הקר. 
אני משאירה דקה בסירופ יש כאלה שאוהבים יותר .
אפשר לפזר שומשום קלוי מעל אם רוצים .
תהנו חברים 
הדרכה מצולמת -












תגובות

רשומות פופולריות