מאיסטנבול באהבה -בורק חלומי



20:00 בערב כולם אחריי מלחמת מקלחות ,מערכת וארוחת ערב. מתיישבת על הספה עם נס קפה וצופה בסדרות טורקיות ......ואבוי למי שיפריע לי .
כל פעם שעולה המילה בורק אני מתכננת טיול קולינרי בטורקיה .
החלטתי להכין את הבצק המדהים הזה ואחרי שיכלולים החלטתי לשתף אתכם במתכון שאתם חייבים לשמור קרוב ללב .
בצק דק דק עד לרמה של שקיפות ממולא במליות שונים .
אני מצרפת לכם מילוי ששווה ביותר להכין . פיתחתי אותו עבור בני (שרגיש להמון מזונות ) והתאהבתי בו בעצמי .
אני קרניבורית אמיתית אבל מודה שהמילוי הזה כבש אותי לחלוטין .
המילוי הוא מילוי שמזכיר תערובת גבינות .....אמממה שאין בו טיפת חלב והוא פרווה לחלוטין .
כבדיקה לנושא נתתי בורק עם מילוי "גבינה " לחברים לטעימה.הם  היו בטוחים שזו גבינה מיותר לציין שהם התלהבו .
המתכון יכול להתאים גם למי ששומר כשרות ומחפש פתרון פרווה, טבעונים או רגישים(המתכון לא מכיל ביצים או מוצרי חלב)
מה שחשוב לזכור הוא שזה קל קל קל . רק לעקוב אחריי ההוראות ואח"כ לשלוח לי תמונות שהכנתם😁.
מאיסטנבול באהבה-בורק חלומי
חומרים
לבצק-
1 ק"ג קמח מנופה
4 כוסות מים
1 כף מלח
1 כף חומץ
לפתיחת הבצק כוס עד שתי כוסות שמן צמחי
למילוי-
3 כוסות קשיו טחון דק דק (במכונת לטחינת קפה /תבלינים פשוטה או שבקשו מהמוכר תבלינים שיעשה זאת עבורכם )
1.5 כוסות מים רותחים
כפית וחצי עמילן טפיוקה (תמצאו במדף ללא גלוטן בכל סופר
חבילה של גבינת סויה של תנובה בטעם טבעי
אופן הכנה:
הכנת המלית-
*בסיר הכניסו מים עמילן טפיוקה וקשיו ברגע שמתחיל להסמיך הוסיפו את גבינת הסויה בשלו עוד דקה על אש קטנה והניחו בצד לצינון .
הכינו את הבצק-
* לושו את כל חומרי הבצק לבצק נוח לעבודה(אם אתם מרגישים שחסר לכם קמח הוסיפו מעט ולושו ).
*חלקו לחצי ואז כל חצי גלגלו לגליל ארוך .
חתכו את הבצק לחתיכות שוות (תקבלו 16 חתיכות )
*עגלו כל חתיכה לעיגול והניחו בצלחת משומנת .
מרחו שמן על הבצק ותנו לו לנוח מכוסה במשך שעה.
* לאחר שעה פתחו על משטח משומן כל עיגול למעין פיתה עבה . שמנו טוב טוב והניחו בצד לעוד חצי שעה.
המנוחה תגרום לבצק להיות נוח מאוד לעבודה ויימתח לכם בקלות אז לא למהר .
* שמנו את השיש או במשטח עבודה ומתחו בעדינות את הבצק .לא לפחד  בעדינות לאט לאט תמתחו עד שהבצק שקוף ותראו מתחתיו.
*חתכו את קצוות הבצק .הם עבים יותר ואנחנו לא רוצים אותם .
*ערמו בנדיבות מהמלית  בקצה הבצק וגלגלו .
*צרו את צורת הבורק העבירו למגש עם נייר אפיה  ומרחו את הבורק  בשמן .
*אפו בתנור שחומם מראש ל220 מעלות במשך 20-30 דקות שהבורק זהוב .

תגובות

רשומות פופולריות