כפכפי שומשום


המתכון הבא הוא לכפכפי שומשום מהמטבח המרוקאי . מעין ממתק /עוגייה מטוגנת וטבולה בסירופ סמיך .
המרקם שלהן הוא קראנצי ומתפצח .
 הכפכפים נשמרים 2-3 ימים אך בעיניי רצוי לטגן קרוב להגשה (אם אתם מכינים לכבוד אירוע אפשר להכין את הבצק ליצור את הצורה לעטוף טוב בניילון ולטגן יום לפני)  .
נשאלתי לא פעם מה עדיף חמאה או מרגרינה ?
אז ככה חמאה טעים יותר (....כן זה בהחלט משפיע לטעמי אבל זו רק אני 😁 ) אך השמן שבו מטגנים משחיר במהירות .
המרגרינה/מחמאה עמיד יותר השמן כמעט ולא משחיר והאופציה היא פרווה .
מוזמנים לבחור מה עדיף לכם .
"כפכפי שומשום "
חומרים:
לבצק-
5 כוסות קמח
500 גרם שומשום
100 גרם מרגרינה/חמאה  רכה
כפית מלח
כף סוכר
שקיק אבקת אפיה 
2 ביצים
1 טיפת זהר (ממש להיזהר זה דומיננטי)
כוס מים
לסירופ סוכר-
6 כוסות סוכר
2 כוסות מים
1 מיץ מלימון שלם
1 טיפת זהר
אופן הכנה :
בסיר רחב הביאו לרתיחה את הסוכר מים וזהר .
הוסיפו לימון ובשלו על אש בינונית  (בערך 10-15 דקות ) תוך כדי עירבוב   מידי פעם .
הניחו בצד עד לקרור מוחלט .
בקערה גדולה הכניסו קמח מנופה ,שומשום ,סוכר אבקת אפיה ומלח . ערבבו טוב .
הוסיפו חמאה/מרגרינה (מחמאה) רכה וביצים .
התחילו ללוש תוך כדי הוספת המים והזהר עד שהבצק מתאחד .
המרקם שמתקבל מעט דביק (אך מתייצב במנוחה של הבצק .
הניחו מכוסה למנוחה 30 דקות לפחות .
רדדו דק ככל האפשר וחלקו את הבצק לריבועים בגודל הרצוי.
קחו כל ריבוע והדקו את הקצוות (ראו בסירטון )
טגנו בשמן חם כאשר החיבור כלפיי מטה בהתחלה  (זה ימנע פתיחה של החיבור ).
הוציאו בעזרת כף מחוררת מהשמן והעבירו ישירות לסירופ הקר .
סננו והעבירו לצלחת הגשה .
תהנו


  

תגובות

רשומות פופולריות