יו יו ע"פ מפלצת העוגיות

העוגיות הבאות נקראות יו יו והן מהמטבח הטוניסאי .
ללא ספק התמכרות קשה .
הבצק שלהן חייב מנוחה בכדי לרדד אותו ביתר קלות .
העוגיות הללו הן בעצם סוג של סופגניות מאוד עשירות שלא מכילות שמרים וחומר ההתפחה בהן הוא אבקת אפיה .
לאחר הטיגון מעבירים אותן לסירופ לספוג מתיקות ולאחר מכן מגלגלים בקוקוס .
מי שלא אוהב קוקוס מוזמן לוותר ולהגיש ללא או לפזר מעט אגוזים קצוצים (....זו המלצה שלי 😁)
בכל מקרה הישמרו לנפשותיכם זו התמכרות קשה .
יו יו ע"פ מפלצת העוגיות
חומרים :
2 ביצים
חצי כוס שמן
חצי כוס מים/חלב (אם בא לכם להעשיר )
כפית וניל איכותי
2 כפות סוכר
3 כוסות קמח מנופה
1 שקיק אבקת אפיה
 לסירופ:
2 כוסות סוכר
1 כוס מים
1/2 מיץ לימון
מי שרוצה להתפרע שיוסיף כפית גלוקוזה (תאכל'ס אם אין לא קרה דבר ).
אופן הכנה :
להכניס את הסוכר והמים לסיר בכדי להכין את הסירופ.
ברגע שרתח להוסיף לימון ולבשל לפחות 10 דקות במכסה סגור .
לכבות ולקרר לחלוטין.
ליו יו -
לערבב ביצים ,וניל,שמן ומים יחד טוב.
להוסיף את הקמח ,אבקת האפיה והסוכר וללוש טוב עד איחוד .
מתקבל בצק נעים לתת לו לנוח 30 דקות.
לפזר מעט קמח ולרדד דק (זכרו היו יו מתנפח פי 3 מהעובי שתקרצו ) ולקרוץ עיגול ובתוכו עיגול קטן .
מעין גלגל .
*יש קורצנים שכבר בנויים בצורה הזו וניתן לקנות אני השתמשתי ב-2 עיגולים ועבד נהדר.
טגנו בשמן חם עד הזהבה .
העבירו לסירופ הקר ותנו ליו יו לשתות מהסירופ בכדי שייקבל מתיקות .
אני משאירה בסירופ בערך 5 דקות תוציאו ובדקו את הפנים אם מספיק ספוג לטעמכם אם לא השאירו עוד קצת . 
סננו מהסירופ העבירו לקוקוס או השאירו כך .
תהנו חברים 😘

תגובות

רשומות פופולריות