המקרוט של טוני

מקרוט או מקרוד כפי שהוא שגור בפי יוצאי לוב /טוניס זוהי עוגיה עשויה רובה סולת וממולאת תמרים .
היא מטוגנת וטבולה בסירופ מתקתק .
בגרסה המסורתית יוצרים מעין קובה וממלאים בפנים תמרים .
שיניתי מעט וקיצרתי זמנים
אני מכינה אותה כמו רולדות ומקשטת בעיטור כמו במעמול .
ניתן לאפות או לטגן אתם תחליטו מה מתאים לכם .
ניתן לתבל את התמרים ואפשר גם ללא אני אוהבת את התיבול הוא מוסיף המון לטעמי.
המקרוט של טוני
חומרים :
5.5 כוסות סולת
1.75 כוסות קמח
חצי כפית מלח
חצי כפית אבקת אפיה
2 כפות סוכר
300 גרם מרגרינה למי שחייב אבל חייב עם שמן ניתן להחליף בכוס וחצי שמן (....אבל מניסיון עם מחמאה יותר מוצלח )
כוס וחצי מים
טיפת זהר
למילוי :
2 חבילות תמרים מגולענים
4 כפות שמן
1 כפית קינמון
חצי כפית ציפורן
1.5 מים
2 טיפות זהר
לסירופ:
קליפה מתפוז שלם
5.5 כוסות סוכר
3 כוסות מים
מיץ מלימון בינוני
2 טיפות זהר
אופן הכנה :
לסיר קטן הכניסו את כל חומרי הסירופ למעט הלימון  ובשלו עד שכל הסוכר נמס לחלוטין .
הוסיפו את הלימון ובשלו עוד 10 דקות על אש בינונית להסמכה . קררו לחלוטין.
בקערה גדולה הכניסו מרגרינה ואת כל החומרים היבשים התחילו ללוש תוך כדי הוספת המים והזהר.
הבצק שמתקבל נוח למגע ולא דביק .
הניחו בצד 15 דקות ולבינתיים הכינו את המלית.
המלית-
שפכו את השמן על התמרים והתחילו למשש עם האצבעות בכדי למצוא אם נותרו עוקצים . הסירו אותם .
הוסיפו את התבלינים ובהדרגה את המים והזהר.
ערבבו עד קבלת מרקם משחתי .
רדדו את הבצק דק ומרחו מהמלית מעליו קפלו לרולדה וחלקו לעובי הרצוי.
בעזרת צבטית צרו את העיטור שמתחשק לכם .
הכניסו לטיגון בשמן חם או מרחו בשמן והכניסו לאפיה ב180 מעלות בתנור שחומם מראש .
ברגע שהמקרוט זהובים הוציאו והעבירו לסירופ הקר .


 


תגובות

רשומות פופולריות