"בורקס " טבעוני ללא גלוטן -הבורקס של יהונתן

המאפה הבא הוא תוצר של הרבה ניסיונות במטבח עבור בני המדהים יהונתן  שרגיש למגוון מזונות .
הרבה זמן הוא היה סוד והיום החלטתי לחשוף אותו ולשתף אתכם .
כל מי שרגיש לגלוטן נאלץ לחפש חלופות הולמות למאפים ....כל שכן כאשר יש רגישות גם לביצים ומוצרי חלב .
המאפה יתאים מאוד גם לטבעונים  ואם בא כם גם לפסח
המאפה הזה קריספי ודק ממולא מלית רכה ומפנקת  בני קורא לו בורקס .
"הבורקס של יהונתן "
חומרים :
לבצק-
 1 כוס קשיו טחון דק לאבקה (בקשו בחנויות תבלינים או טחנו במכונת תבלינים)
3 כוסות עמילן טפיוקה
1 כפית קסנטן גאם
2 כפות סילאן
3/4 כוס מים רותחים
רבע כוס שמן קוקוס או כל שמן צמחי שאתם רוצים .
למלית -
2 כוסות קשיו טחון לאבקה
2 כוסות מים רותחים
1 כפית מלח
1 כף עמילן טפיוקה
אופן הכנה:
הכינו את
הכניסו למעבד מזון את כל חומרי הבצק למעט מים ושמן קוקוס.
הפעילו את המעבד והוסיפו באיטיות את המים והשמן עד שיתגבש לכם בצק נעים למגע (2-3 דקות )
הניחו לבצק לנוח 15 דקות .
הכינו את מלית הקשיו -
בסיר הביאו לרתיחה קשיו מים ומלח (מכסה סגור ) .
הוסיפו כף עמילן טפיוקה ערבבו טוב טוב ובשלו על אש בינונית עוד 5 דקות התערובת תסמיך  .
הניחו לצינון מלא (הוא יתעבה עוד יותר כשהו מתקרר)
רדדו את הבצק דק  וקרצו עיגולים .
מלאו כל עיגול במלית וסגרו במעין צורת אוזן המן סגורה . בעיניי המאפה כך הכי קריספי .
ניתן גם להכין כמו סמבוסק (חצי עיגול)
למרוח במעט שמן ולהכניס לאפיה בחום של 180  מעלות עד הזהבה בערך 10-15 דקות





  

תגובות

רשומות פופולריות