קדרת צוואר טלה מושלמת




לפעמים צריך רק להכין תבשיל כזה שגורם לכולם לבקש מנה נוספת ...תבשיל מנחם של צוואר טלה נופל מהעצם .
לצרף קוסקוס ,פירה או פולנטה ואתם מסודרים .
אני מכינה את המנה הזו והיא די מבוקשת בבית אצלי אוהבים בעיקר עם קוסקוס אתם יכולים לצרף כל תוספת אהובה.
במתכון הזה אני משתמשת בבצלצלי שאלוט שלהם טעם ייחודי אם אתם לא אוהבים פשוט החליפו בבצלים קטנים או גדולים אותם חתכו לרבעים .
קדרת צוואר טלה
חומרים :
לצלייה-
4 נתחים של צוואר טלה טרי (בערך 1 קג)
מלח ,פלפל טחון שחור
2 כפות שמן
לרוטב-
2 כפות שמן
24 בצלצלי שאלוט (יכולים יותר אם בא לכם )
1 שורש סלרי קצוץ דק
2 כוסות גזר גמדי קפוא
1 כוס גרגרי חומוס קפואים
רבע כף כורכום
2 עלי דפנה
5 גרגרי פלפל אנגלי
5 כוסות מים רותחים
כף גדושה אבקת מרק בצל
אופן הכנה:
למרוח כף שמן על נייר האפייה ולסדר מעל את הצוואר טלה.
למרוח את כף השמן שנוצרה מעל ולפזר פלפל ומלח.
לצלות בתנור שחומם מראש ל 270 מעלות עד שהנתחים זהובים .
לחמן 2 כפות שמן בסיר רחב ולטגן את בצלצלי השאלוט .
להוסיף את הסלרי ולהמשיך להזהיב את שניהם
להוסיף את הגזר והכורכום .
לערבב את אבקת המרק במים הרותחים ולהוסיף לירקות .להוסיף את עלי הדפנה והפלפל אנגלי.
לסדר את נתחי הצוואר מעל ולבשל באש קטנה כשעה וחצי .
להוסיף את גרגרי החומוס ולהמשיך לבשל עוד שעה .
בסיום הבישול הבשר צריך להיות רך ונופל מהעצם .
הגישו עם תוספת אהובה ותתענגו מכל ביס






תגובות

רשומות פופולריות