הפיצה המושלמת





פיצה מושלמת כזו קריספית מבחוץ ורכה מבפנים .
אצלי בבית לפיצה תמיד אבל תמיד יש ביקוש .
תמיד אני נתקלת בבקשות למתכון טוב לפיצה ולא פעם אומרים לי שלהכין בצק רך אין בעיה הם רוצים קריספי כמו בטיול ההוא באיטליה /המסעדה / הפיצריית בוטיק שהם אכלו בה .
אז זה המתכון לפיצה שתתמכרו אליה הוא כל כך פשוט וקל שלא תבינו איך לא הכרתם אותו עד היום .
הבצק הוא בצק די בסיסי אך הוא לא מכיל שומן כלל  וכמות המים בו גדולה .ליתר דיוק מחצית .
הדבר הקשה במתכון הוא להרגיע את עצמכם לא לטרוף את כל המגש ....כן מבטיחה שזה הקושי היחידי.
הפיצה המושלמת
חומרים (2 פיצות גדולות):
6 כוסות קמח
3 כוסות מים חמימים
1.5 כפות מלח
1.5 כפות סוכר
1.5 כפות שמרים
קמח לקימוח - 2 כוסות פלוס מינוס
לרוטב -
1 קופסא עגבניות מרוסקות איכותיות (חפשו תוצרת טובה זה עושה המון המון הבדל בטעם )- 400 גרם
2 שיני שום כתושות
9 עלי בזיליקום קצוצים
2 כפות שמן זית
1 כפית סוכר
1 כפית מלח
מעל -
600 גרם גבינת מוצרלה מגורדת
תוספות -
זיתי קלמטה ללא גלעין....או כל תוספת שאתם אוהבים
אופן הכנה :
ערבבו את הסוכר השמרים והמים .חכו 5-6 דקות עד שתראו תסיסה.
הוסיפו את הקמח ולושו 4-5 דקות לקבלת בצק רך ודביק.
העבירו למשטח מקומח טוב והחלו ללוש בתנועה של מתיחה וקיפול ....מה זה אומר ??? תראו את הסירטון בערוץ של מפלצת העוגיות ביוטיוב .
לושו בערך 4 דקות .
העבירו לקערה מקומחת ופזרו מעל עוד קמח .
כסו התפיחו עד הכפלת נפח ...לא פחות .
קמחו משטח עבודה . חלקו את הבצק לשניים .
בעזרת הידיים מתחו צורת פיצה והעבירה למגש .
הקפידו על מרכז דק ושוליים מעט עבים יותר .
אם אתם מחובבי הפיצות הדקות פשוט שטחו את כל הבצק .
ערבבו את כל חומרי הרוטב ומרחו מעל .
פזרו בנדיבות מיצרלה או כל גבינה אהובה ואת הזיתים או כל תוספת לבחירתכם .
 הכניסו לתנור (בחלקו התחתון במסילה האחרונה )
שחומם ל220 מעלות בערך 20-25 דקות .
כל מה שנשאר הוא להתענג  תהנו חברים




תגובות

רשומות פופולריות