כעכים מלוחים

עוגיות כעכים מלוחות זה פשוט בסיסי .גם אם  זה נשמע לכם מוגזם אבל זו האמת .
כעכים מלוחים טובים זו התמכרות ונוכחתי לדעת שההבדל הוא בתבלין הסודי שגורם לטעם עדין וממכר . לתבלין הזה קוראים מחלב .
המחלב הוא זרע שנמצע בגלעין פרי הדובדבן (סוג מסויים של עץ דובדבן ).
הוא נחשב לתבלין מהיקרים בעולם ונאמר בנשימה אחת עם זעפרן ומסטיקא  והוא מאוד ייחודי בטעמו . מוסיפים ממנו ממש מעט למאפים מלוחים .
לא לוותר במתכון הזה .
המחלב נמכר שלם אז פשוט לטחון במכונת תבלינים פשוטה או לבקש ממוכר התבלינים לטחון מולכם.
כעכ במלח כך הם נקראים בפשטות
כעכים -כעכ במלח
חומרים :
3 כוסות קמח
חצי כוס מים
חצי כוס שמן
100 גרם חמאה /מרגרינה /נוטורינה-רכה
כף אבקת אפיה
כפית סוכר חום בהיר או לבן אם אין
2 כפיות מלח
3/4 כפית מחלב
2 כפות שומשום
אופן הכנה:
ערבבו יחד את את החמאה מים ושמן
הוסיפו קמח ,אבקת אפייה, מלח ,סוכר ומחלב . עבדו לבצק והוסיפו את השומשום לקראת הסוף .
עבדו לבצק רך
תנו לבצק לנוח 30 דקות לא במקרר.
חלקו את הבצק .צרו נחשים ארוכים חלקו וצרו צורת כעכים .
אפו בתנור שחומם מראש ל170 מעלות ל45-50 דקות עד שהכעכים זהובים ופריכים בשבירה.
אחסנו בקופסא אטומה.
מודיעה לכם מראש זה ממכר

תגובות

רשומות פופולריות