בבקה קקאו פרווה



בבקה קקאו מושלמת כמו של הסבתות שלנו .
יש משהו בשמרים שהוא פשוט ממכר בכל מובן .הריח ,המראה ,הרכות ,הטעם זה ממכר תודו .
בתור ילדה ביליתי הרבה במאפיות בעיקר של המשפחה .
סבא שלי הוא אלוף השמרים הבלתי מעורער ...אל תספרו לו שהכנתי שמרים לא מדופדף ...הוא יורה בי😂🤣😂 ...באמת הוא פדנט .. במובן הטוב של המילה .
החלטתי לתת לכם מתכון לבבקה שזו עוגת שמרים ממכרת .אני החלפתי את החמאה לשמן בעקבות בקשות רבות של העוקבים למתכון עם שמן.
תהנו חברים.
בבקה מושלמת פרווה
חומרים (בבקה בתבנית קוגלהוף 28)
3.75 קמח (500 גרם )
1 כף שמרים יבשים
1 כוס מים חמימים
2 כפות סוכר
1/2 כוס שמן
2 ביצים (L)
מילוי-
לכל חתיכה -
2-3 כפות שמן
קקאו שכבה דקה
חצי כפית קינמון
1/2 -3/4 סוכר
להברשה -
חלמון + 1 כף מים
מי שרוצה יכול לפזר שומשום מעל
לסירופ-
1/2 כוס סוכר
1/2 כוס מים
כפית וניל
כף לימוח סחוט
אופן הכנה:
בשלו את הסוכר לימון ווניל על אש גבוהההוסיפו לימון  ובשלו עוד 4-5 דקות .קררו לחלוטין
הכניסו את המים שמרים וסוכר והניחו לתסיסה 5-6 דקות
הוסיפו את הקמח והתחילו ללוש תוך כדי הוספת הביצים והשמן .
לושו 7-8 דקות עב קבלת בצק דביק אך חלק במראה .
פזרו קמח מעל והתפיחו עד הכפלת נפח .
חלקו את הבצג לשניים
כל חלק רדדו על מעט קמח והברישו בשמן בנדיבות.
פזרו סוכר קקאו וקינמון.
גלגלו והדקו קצוות ושולי בצק .
כרכו את שני חלקי הבצק אחד בשני וחברו .
הניחו בתבנית משומנת להתפחה שניה .
ומה זה אומר ....לא נוגעים ולא מנסים שטויות רק נותנים לו לתפוח בשקט.
אם לא תתפיחו מספיק תקבלו עוגה דחוסה ...מובן ?
חממו תנור ל180 מעלות .
מרחו בחלמון עם המים ופזרו שומשום מעל.
אפו 30-35 דקות עד הזהבה .
מרחו על העוגה החמה את הסירופ וזהו נשאר רק להכין כוס תה

תגובות

רשומות פופולריות