מלוחים דקיקים




 מקלות אוריריים מלוחים עם זעתר ,קרקרים דקיקים פריכים מלאים כל טוב   וכעכים קראנצים ....הכל מאותו הבצק  .
לעוגיות מלוחות יש נטיה ליהיות דחוסות ומחניקות ...אז זהו שמצאתי פטנט להימנע מכך .
"מלוחים דקיקים  "
חומרים :
1 ק"ג קמח מנופה
כף שמרים יבשים
כפית סוכר
כף מלח
כוס וחצי שמן צמחי
2.5 כוסות מים חמימיפ
כף מחלב (טחון או קצוץ גס כמוני מה שאוהבים ) אני משתמשת בכף  וחותכת בצורה גסה (לא טוחנת לחלוטין )כי אני אוהבת את הטעם דומיננטי יותר למי שלא אוהב פשוט הוסיפו כפית .
מעל- ביצה טרופה עם קורט מלח -מפרק את קשרי החלבון ונוח יותר לעבוד כך עם הביצה )
לפזר -זעתר ,פרג ,שומשום ,גרעיני חמניה ,גרעיני דלעת
אופן הכנה :
בקערה רחבה הכניסו את הקמח המנופה השמרים הסוכר והמחלב וערבבו טוב .
הוסיפו שמן והחלו ללוש תוך הוספת המים  והמלח עד קבלת מרקם נעים .אין צורך להוסיף את כל המים אם אתם רואים  שהבצק ספג מספיק.
הניחו למנוחה 10 דקות
 למקלות -חלקו את הבצק לחצי ורדדו לריבוע  דק דק חלקו למלבנים .כל מלבן גלגלו בעדינות ועזרת הידיים גלגלו עוד קצת בכדי להדביק את הגילגול ולהאריך את העוגיה .מרחו בביצה עם המלח וטבלו בזעתר .הניחו על תבנית עם נייר אפיה .
אם אתם רוצים כעכים עליכם לחבר את שתי קצוות הבצק לעיגול ואז למרוח ביצה ולטבול בפרג/זעתר /שומשום
רדדו לרבוע בצק דק וחלקו למלבנים לפי הגודל שבחרתם   מרחו בביצה בעדינות הסירו ממשטח העבודה טבלו בגרעינים
הניחו עם תבנית עם נייר אפיה .
אפו 40  דקות ב180 דקות אפיה בתנור על מצב אפיה ללא טורבו יזהיב בזמן זה
הורידו 140 מעלות עוד 20-25 דקות על טורבו -לייבש את העוגיות
חשוב אם אופים את כל הכמות ביחד כמוני להחליף את מיקום המגשים בכדי שיאפו שווה וחלק מהכמות לא תאפה ייתר על המידה .
אם אופים כל פעם מגש אפו במסילה השניה מלמטה  של התנור .


כל הזכויות שמורות ל"מפלצת העוגיות-טוני משיח" אין להעתיק להפיץ או להשתמש בתוכן ללא רשות 

תגובות

  1. מה זה מחלב

    השבמחק
    תשובות
    1. ,תבלין שניתן לקנות בחנויות תבלינים .יש לו טעם ייחודי שמוסיף .אם אין אפשר גם בלי

      מחק
  2. מה זה מחלב

    השבמחק
    תשובות
    1. תבלין שניתן לקנות בחנויות תבלינים .יש לו טעם ייחודי שמוסיף .אם אין אפשר גם בלי

      מחק

הוסף רשומת תגובה

רשומות פופולריות