עוגיות "חול"-עוגיות טחינה
עוגיות "חול"
העוגיות הללו מתפוררות ופריכות כל כך שפשוט אי אפשר לוותר עליהן ליד כוס הנס קפה.
הן מכילות טחינה גולמית וסוכר שביחד מעניקים לעוגיה טעם של חלבה פשוט שחיתות צרופה .
כמו שאני אוהבת גם אלו עוגיות שכל העבודה שלהן בקערה אחת (פחות עבודה ,שטיפת כלים ....וגם מספק את תחושת העצלנות שלי )
חומרים :
200 גרם חמאה רכה (לא מומסת !!!!!משפיע על המרקם )
3/4 כוס סוכר
העוגיות הללו מתפוררות ופריכות כל כך שפשוט אי אפשר לוותר עליהן ליד כוס הנס קפה.
הן מכילות טחינה גולמית וסוכר שביחד מעניקים לעוגיה טעם של חלבה פשוט שחיתות צרופה .
כמו שאני אוהבת גם אלו עוגיות שכל העבודה שלהן בקערה אחת (פחות עבודה ,שטיפת כלים ....וגם מספק את תחושת העצלנות שלי )
חומרים :
200 גרם חמאה רכה (לא מומסת !!!!!משפיע על המרקם )
3/4 כוס סוכר
1 כפית תמצית וניל אמיתי
כוס טחינה גולמית פשוטה ללא תיבול
3 כוסות קמח
11/2 כפיות אבקת אפיה
חצאי אגוזי מלך לעיטור
אופן הכנה :
ערבבו בקערה את החמאה והסוכר היטב .הוסיפו את הטחינה ערבבו היטב עד שהכל אחיד .
3 כוסות קמח
11/2 כפיות אבקת אפיה
חצאי אגוזי מלך לעיטור
אופן הכנה :
ערבבו בקערה את החמאה והסוכר היטב .הוסיפו את הטחינה ערבבו היטב עד שהכל אחיד .
נפו את הקמח ואבקת האפיה והוסיפו אותם לתערובת .ערבבו עד שהכל מתאחד (לא לערבב יתר על המידה שלא יצא דחוס )
צרו כדורים והניחו על הבצק את האגוז מעל תוך כדי פחיסה של העוגיה .ניתן לטבול בזרעי שומשום מי שרוצה .
אפו בתנור שחומם מראש ל180 מעלות בערך 15-20 דקות עד שמעט מזהיב .
תשאירו על התבנית עד שמצטנן ורק אז תעבירו לכלי או צלחת הגשה
צרו כדורים והניחו על הבצק את האגוז מעל תוך כדי פחיסה של העוגיה .ניתן לטבול בזרעי שומשום מי שרוצה .
אפו בתנור שחומם מראש ל180 מעלות בערך 15-20 דקות עד שמעט מזהיב .
תשאירו על התבנית עד שמצטנן ורק אז תעבירו לכלי או צלחת הגשה
תגובות
הוסף רשומת תגובה