ספינז -עם קונפיטורת תות ביתית וקמר עירקי






















ספינז'..... גלגלו את זה על הלשון .
סופגנייה קריספיות ומדהימה עם סוכר מעל .
סבתי טוני הכינה אותה גם בגירסה מלוחה (עם ביצה מעל ).את הצורה שסבתי הכינה (מעין פיתה עגולה -כן כן ללא חור באמצע) אני מאוד אוהבת והאמת זה די מחזיר אותי לילדות.
הכנתי את שתי הצורות כדי שתראו ותבחרו מה שאתם אוהבים .
ונכון שמכינים את הספינז׳ בחגים אבל בעיניי כל יום צריך למצוא סיבה לחגוג .

קבלו שתי תוספות נהדרות שתתאהבו בהן ...הראשון הוא קמר- מהמטבח העירקי  (ממרח שמנתי  מתקתק שנוצר מצמצום שמנת בהמון אהבה )והשני הוא קונפיטורת תות.
״קריספית בחוץ אוורירית בפנים -ספינז׳״

חומרים (25-20 יחידות )
1 ק״ג קמח
22 גרם שמרים יבשים (אני לא אוהבת להוסיף הרבה ציינתי בעבר .אבל כאן זה מתבקש אין ברירה )-למי ששואל זה 3 כפות
2 כפות גדושות סוכר
כפית מלח
רבע כוס שמן
2 1/2 כוסות מים חמימים
שמן לטיגון עמוק
סוכר לזריה 

לקונפיטורה תות -
סלסילה תותים שטופים מנוקים מהעוקץ .
כוס וחצי סוכר 
כוס מים 
מקל וניל חצוי(מי שלא אוהב יכול להמיר בכפית תמצית וניל /ורדים )
חצי כף לימון 

לקמר -
2 שמנת מתוקה 
אופן הכנה :
נפו את הקמח הכניסו את השמרים והסוכר וערבבו .
הוסיפו מים התחילו ללוש .הוסיפו את המלח ואת המים תוך כדי לישה עד שמתקבל בצק חלק ואחיד .
התפיחו עד שמכפיל את הנפח .הורידו את הנפח (פשוט תחבטו ותוציאו את כל העצבים שנשארו לכם-מי אמר קיקבוקסינג ....אני כן מתעמלת ...בערך ) והתפיחו שוב עד הכפלת נפח .
חממו מחבת רחבה עם שמן עמוק .השמן צריך ליהיות חם !!!!
קרצו עיגול ביד חוררו והניחו על משטח משומן (העיגול צריך ליהיות מספיק רחב כדי שיהיה מקום לבצק להתרחב -לא לשכוח )
לצורת פיתה -פשוט שטחו את העיגול .
טגנו בשמן החם עד הזהבה .והעבירו למסננת (לא לא על נייר סופג בעיניי זה הורס משהו בקריספיות...קודם לסנן ואז לנייר הסופג  )
זרו סוכר על הספינז׳ בעודו חם .

הכנת הקמר -
בשלו את השמנת עד רתיחה ברגע שרוצה לגלוש הנמיכו ובשלו על אש קטנה עד צימצום .
אתם תראה שהתערובת מסמיכה הבועות הופכות שומניות יותר והתערובת משנה מעט את הצבע לגוון שמנתי לעומת הלבן שהיה בהתחלה  
ערבבו מידי פעם .
העבירו לכלים קטנים והכניסו לייצוב במקרר
הכנת הקונפיטורה -
אופן הכנה הכניסו הכל לסיר חוץ מהלימון .בשלו עד רתיחה .הנמיכו את האש ובשלו עד שמצטמצם .
הוסיפו את הלימון בשלו עוד כמה דקות והורידו מהאש .
המרקם יזכיר לכם קונפיטורה כבר בסיר .
(ניתן להכין ביחס של קילו סוכר על כל ק״ג פרי אך בעיניי ארוך -ואני עצלנית )
בתיאבון !!!!
אני מגישה עם קונפיטורת תות ביתית וקמר  אבל אפשר עם כל דבר שמתחשק לכם .
























כל הזכויות שמורות ל"מפלצת העוגיות-טוני משיח" אין להעתיק להפיץ או להשתמש בתוכן ללא רשות 

תגובות

רשומות פופולריות