פשוט בסיסי
אז ככה זאת העוגה שיש לה המון וריאציות ...הסבתא של הסבתא מכינה כך והדודה מכינה אחרת אבל לי יש שיטה מיוחד ...שיטה של עצלנים .
תאמינו לי גם מי שמרגיש/ה שהם אסון במטבח יצליח בעוגה הזאת .
העוגה נולדה מתוך זה שחיפשתי עוגה קלה (נו מה חדש ) ...ללא גבינה (בעל מפונק)...ללא ג׳לטין/מייצבים (מפונקת שכמותי )
...כך נולדה עוגת גבינה ללא גבינה .
היא לא עוגת רושם (שאת העוגות הללו מתוך שינה אני מכינה )אבל זאת עוגה פשוטה וממכרת שכבר שנים אצלי בבית .
״פשוט בסיסי״
חומרים :
3 שמנת מתוקה
2אינסטנט פודינג
1כוס חלב וניל גם עם חלב רגיל יוצא מצויין (תוסיפו חצי כפית תמצית וניל)
50 גרם חמאה
300 גרם עוגיות חמאה פשוטות (הערכה גסה -לא יקרה לאף אחד כלום אם יהיו עוד 50 גרם ...פשוט יותר ציפויי פריך )
*מי שמממש אוהב/ת גבינה -הוסיפו 3 כפות גבינה 5 אחוז גדושות והשתמשו רק בחצי כוס חלב (אבל מניסיון כולם יהיו בטוחים שיש בעוגה גבינה גם אם לא תוסיפו )
אופן הכנה :
טחנו את העוגיות דק ,העבירו לתבנית חצי מהכמות וערבבו עם החמאה המומסת (כן בתבנית האפיה -השתמשתי בגודל 26 ).שטחו ויישרו עם הידיים (לא להדק אתם תקבלו יציקת בטון ).
הקציפו (כן אפשר במקצף יד -מי אמר שאני לא מתעמלת )בקערה את השמנת והאינסטנט פודינג עד שהכל מאוד יציב ,הוסיפו בהדרגה את החלב והקציפו טוב עד שמאוד קשה להמשיך (הכל יציב מאוד )
מרחו מעל תערובת הפירורים את הקרם ויישרו.
פזרו מעל את ייתרת העוגיות הטחונות ....הדליקו קומקום והכינו נס קפה .
תהנו !!!
*אלרגיות
רגישות לחלב -ניתן להמיר במנת צמחית וחלב שקדים /סויה (רק חצי כוס ).במקום מחמאה השתמשו במחמאה
ללא גלוטן -המירו בעוגיות ללא גלוטן
כל הזכויות שמורות ל"מפלצת העוגיות-טוני משיח" אין להעתיק להפיץ או להשתמש בתוכן ללא רשות
תגובות
הוסף רשומת תגובה