תותים
עוגת רושם כמו שאני אוהבת .בין הראשונות שהעלתי לדף מפלצת העוגיות .היא טעימה וקלה ....ולא אין אפיה בעוגה הזאת .תשתמשו בחומרים איכותיים ואל תספרו לאף אחד שלא עבדתם קשה .
לבסיס -חצי חבילת עוגיות חמאה פשוטות בערך 120-130 גרם
45 גרם חמאה מומסת
לקרם -2.5 מיכלים שמנת מתוקה
2 אינסטנט פודינג וניל
1 כוס חלב
3 כפות ריבה תות -חלקה (לזילוף)
לעיטור חבילה תותים
45 גרם חמאה מומסת
לקרם -2.5 מיכלים שמנת מתוקה
2 אינסטנט פודינג וניל
1 כוס חלב
3 כפות ריבה תות -חלקה (לזילוף)
לעיטור חבילה תותים
נפאז-ניתן למצוא בחנויות מתמחות לאפיה ולמי שאיו אפשר 2 כפות ריבת תות פשוטה (מעורבת /תות -חלקה ללא חתיכות ).
אופן הכנה :
טחנו את העוגיות במעבד מזון טוב והוסיפו את החמאה המומסת .
הדקו לתחתית של תבנית קפיצית עגולה קוטר 28 הניחו במקרר לכמה דקות להתקרר בזמן שהכין את הקרם .
הקציפו (אפשר גם ללא מיקסר )את השמנת והאינסטנט פודינג עד שמאוד יציב ואז הוסיפו בהדרגה את החלב .התערובת צריכה ליהיות מאוד יציבה וקשה.
קחו שקית זילוף (בכל חנות חד פעמית יש שקיות זילוף חד פעמיות מניילון /חנוית מתמחות לאפיה ) מלואו בשלוש כפות ריבת תות והניחו בצד .
קחו שקית נוספת בקצה הכניסו צנטר כוכב וסובבו את הקצה בכדי שהקצף שנכניס לא יצא עדיין .זוכרות את שקית הזילוף עם הריבה אתן/ מזלפות/ים את הריבה על הדפנות הפנימיות של השקית עם הצנטר ואז מוסיפות את הקרם פנימה .
מי שלא רוצה אפקט אדום בקצוות שתוותר על הריבה .
להזליף על הבסיס כוכבים של קרם שכבה אחת .
את התותים תחתכו פרוסות דקות ויפות וסדר במרכז .אחרי שסידרתן את התותים תמשיכו לזלף כוכבים מסביב (עד שיגמר לכן הקרם)בערך עוד שתי שכבות .
חממו בסיר את שתי כפות הריבה בערך 20 שניות במיקרו עד שחמים ונמס .הברישו את הריבה על התותים עד שהכל מצופה .
טחנו את העוגיות במעבד מזון טוב והוסיפו את החמאה המומסת .
הדקו לתחתית של תבנית קפיצית עגולה קוטר 28 הניחו במקרר לכמה דקות להתקרר בזמן שהכין את הקרם .
הקציפו (אפשר גם ללא מיקסר )את השמנת והאינסטנט פודינג עד שמאוד יציב ואז הוסיפו בהדרגה את החלב .התערובת צריכה ליהיות מאוד יציבה וקשה.
קחו שקית זילוף (בכל חנות חד פעמית יש שקיות זילוף חד פעמיות מניילון /חנוית מתמחות לאפיה ) מלואו בשלוש כפות ריבת תות והניחו בצד .
קחו שקית נוספת בקצה הכניסו צנטר כוכב וסובבו את הקצה בכדי שהקצף שנכניס לא יצא עדיין .זוכרות את שקית הזילוף עם הריבה אתן/ מזלפות/ים את הריבה על הדפנות הפנימיות של השקית עם הצנטר ואז מוסיפות את הקרם פנימה .
מי שלא רוצה אפקט אדום בקצוות שתוותר על הריבה .
להזליף על הבסיס כוכבים של קרם שכבה אחת .
את התותים תחתכו פרוסות דקות ויפות וסדר במרכז .אחרי שסידרתן את התותים תמשיכו לזלף כוכבים מסביב (עד שיגמר לכן הקרם)בערך עוד שתי שכבות .
חממו בסיר את שתי כפות הריבה בערך 20 שניות במיקרו עד שחמים ונמס .הברישו את הריבה על התותים עד שהכל מצופה .
כל הזכויות שמורות ל"מפלצת העוגיות-טוני משיח" אין להעתיק להפיץ או להשתמש בתוכן ללא רשות
תגובות
הוסף רשומת תגובה