על הגובה -עוגת טורט


 עוגה בחושה גבוהה כזאת כמו של הסבתות שלנו .כזו שתשוויצו כל פעם שיבקשו את המתכון.
אני הכנתי עם מיץ אננס אך בהחלט ניתן להמיר למיץ תפוזים למי שאוהב. 
עוגה יציבה שלא נופלת אחרי אפיה .מתכון בדוק ובסיסי.
יש שתי וריאציות להגשה הפשוטה(וטעימה לא פחות ) עם מעט אבקת סוכר או הגראנדיוזית ( מי אמר עוגת רושם ) עם קרם ושוקולד
"על הגובה "
חומרים :
6 ביצים מופרדות 
כוס וחצי סוכר
כוס מיץ אננס 
3/4 כוס שמן 
2 כוסות קמח
כף אבקת אפיה 
כפית וניל איכותי 
לציפוי -4 שמנת מתוקה
2 אינסטנט פודינג
כוס חלב
2 כפות נוטלה 
לעיטור שוקולד -שוקולד קליק לבן מומס - כי יש בו דגנים כבר ,זה חוסך עבודה ואני עצלנית .(30 שניות במיקרו בשני פולסים ואתם מסודרים )
למי שרוצה ללכת בלי ציפוי -אבקת סוכר במסננת צפופה.
אופן הכנה:
הקציפו את החלמונים (צהוב...) עם 3/4 כוס סוכר עד שתפוח ובהיר .הוסיפו את השמן בהדרגה והמשיכו להקציף .
הוסיפו את חצי כמות הקמח ואבקת האפיה  והמשיכו להקציף בעדינות .הוסיפו את מיץ האננס הוניל ושאריות הקמח והקציפו עד שהכל מאוחד  .בקערת נפרדת הקציפו את החלבונים עם יתרת הסוכר עד שהקצף יציב .קפלו בעדינות רבע מכמות החלבונים לתערובת העוגה .והוסיפו עוד פעמיים עד שכל נבלע ואחיד ...בקיצור בעדינות אתם רוצים שלא ירד האוויר .
העבירו לתבנית חד פעמית עם חור ....למה חד פעמית לא משומנת (כי קל לקלף ואנחנו לא משמנים אותה והחור בכדי לקרר אותה הפוך...על בקבוק)
אפו בתנור שחומם מראש ל 160 מעלות בערך שעה  עד שעה ורבע
לא לפתוח את התנור ולא להעלות חום .פשוט הניחו לה בתנור .אחרי שעה ורבע נעצו את הקיסם ובדקו שיבש.
הוציאו והניחו הפוך על בקבוק ...תראו הדרכה מצולמת ....לא לדאוג זה לא נופל .זו הדרך הכי נכונה לקרר את העוגה .אחרי שמתקרר הסירו את התבנית בקילוף וזהו .
מי רוצה ללא קרם פשוט תזרו אבקת סוכר. 
לקרם הקציפו את החלב והאינסטנט פודינג כשיציב הוסיפו חלב והקציפו עד שיציב מאוד .
על שק זילוף עם צנטר כוכב מרחו את הנוטלה על הדפנות .הוסיפו את הקרם וזלפו כוכבים על העוגה שמרחתם כבר במקצת מהקרם. 
את השוקולד הלבן מרחו על נייר אפיה בצורה שמתחשק והקפיאו .הניחו מעל העוגה ....וזהו.
תהנו
ולמי שלא רואה את הסירטון  בסלולרי הנה לינק ליוטיוב
https://www.youtube.com/watch?v=j6WobXKoqx4

כל הזכויות שמורות ל"מפלצת העוגיות-טוני משיח" אין להעתיק להפיץ או להשתמש בתוכן ללא רשות 

תגובות

רשומות פופולריות