"מאפים של בוקר "


 ....בא לי בורקס איכותי עם גבינה נמסה ורוטב פיצה משגע ...נראה לכם שאני מוציאה בצק עלים ומתחילה לרדד ???...אז זהו שלא !!!
בורקס בקיצור דרך 
״מאפים של  בבוקר ״
חומרים :
4 מלאווח 
300 גרם גבינה מלוחה (אני משתמשת מלוחה מעודנת של צוריאל )-מגורדת 
300  גרם גבינה צהובה מגורדת 
2 ביצים 
לרוטב עגבניות(למאפה בטעם פיצה ):
2 כפות גדושה רסק עגבניות 
צרור בזיליקום קצוץ 
שן שום כתושה  
כפית מלח
חצי כפית פלפל שחור 
חצי כוס מים  
מעל -ביצה אחת טרופה 
אופן הכנה :
לגלילי גבינה ארוכים-
הוציאו את המלוואח הקפוא והניחו 6-7 להתרכך  מעט חצו באמצע לחצי.
ערבבו את הגבינות עם הביצים .
מתחו חצי מלאווח וערמו תערובת גבינה לאורך הבצק .
סגרו את הבצק טוב (הבצק חייב ליהיות רך ולא הוא ייקרע ) 
למאפים בטעם פיצה :
ערבבו בכלי את כל חומרי הרוטב  .
קחו מלאווח אחד (הוא חייב ליהיות רך -הכוונה לא לעבוד עם קפוא ) והתחילו למתוח אותו בעדינות לכדי מלבן (בעדינות )
מרחו בצורה שווה את הרוטב ,הוסיפו את הגבינה .
הוציאו וחתכו עם סכין מסור חתיכות יפות בערך 4-5 ס״מ
הניחו על מגש מרופד בנייר אפיה בצורה שהבצק בצדדים (ראו הדרכה מצולמת ) מעכו מעט עם הידיים .
למרוח בביצה טרופה .
הכניסו לתנור שחומם מראש ל200 מעלות .
אפו עד השחמה .
בתיאבון !!!
*לרגישים לגלוטן יש מלאווח ללא גלוטן ניתן להשתמש בו.
לא מצאתי חלופה הולמת לגבינות לרגישים לחלב








כל הזכויות שמורות ל"מפלצת העוגיות-טוני משיח" אין להעתיק להפיץ או להשתמש בתוכן ללא רשות 

תגובות

רשומות פופולריות