כיסופים -בעבע גבינה ובעבע תמרים

 

 


יש מתכונים שמלווים אותי שנים ...כמה שינויים קלים אבל די נאמן למקור 
את הממתכון הבא קיבלתי מגיסתי הגדולה עמליה קצת אחרי שהתחתנתי היא נידבה מהידע שלה לגביי הכנת המאפים הנהדרים הללו .
מאפים אלו הם מאפים אופייניים לעדה העירקית ונקראים ״בעבע בג׳בן ״(כך נקראים כיסוני הגבינה ) ומאפי התמרים נקראים ״״בעבע בתמר ״.
אני מכינה את מילוי הגבינה בצורה שונה מהקלאסית (.. .כי ככה אוהבים אצלי בבית ) מצרפת לכם גם מילוי קלאסי למי שאוהב.
מאפים דקים דקים עם מילויים מדהימים .והריח ....פשוט להכין ולהחביא (במיוחד מעצמכם )
״כיסופים ״
חומרים :
100 גרם חמאה רכה 
500 גרם קמח מנופה 
2 כפות שטוחות שמרים  
2 כפות סוכר 
כפית מלח 
1 ביצה 
חצי כוס שמן 
כוס עד כוס וחצי מים  חמימים (תרגישו לפי ספיגה )
מילוי גבינה (ע"פ המתכון שלי )
200 גרם גבינה צהובה מגורדת
200 גרם בולגרית מעודנת 5 אחוז 
2 ביצים 
למילוי תמרים -
חבילה תמרים מגולענים 
2 כוסות שמן 
מעל -ביצה טרופה 
שומשום
חאוויאג׳ לאפיה 
***מי שרוצה יכול להכין ע"פ המילוי הקלאסי שמכיל 
400 גרם גבינה קשה (נקראת גבינה עיראקית ) יש שמשתמשים בכנען או גבינת חמד .
מוסיפים לה 2 ביצים 
אופן הכנה :
נפו את הקמח ערבבו עם השמרים  והסוכר 
הוסיפו את המחמאה שמן  והביצה הוסיפו מעט מים ולושו 
לאחר שהתחלתם כברהללוש הוסיפו מלח.
המשיכו והוסיפו מים כמה שהבצק סופג .
הבצק צריך ליהיות נעים ולא דביק .
כסו והניחו להתפחה .
ערבבו את החומרים של הבעבע  הגבינה טוב והניחו בצד .
חתכו לקוביות את התמרים המגולענים והניחו בקערה עם השמן עד שיכוסו .
פרקו כל קוביית תמר והוציאו את העוקץ שיש בפנים .צרו עיגולים והניחו בצלחת נפרדת .
השימוש בשמן הוא רק להקל על עיצוב התמרים ועזרה להיפטר מהעוקץ .
אחרי שהבצק תפח לושו כדי להוריד נפח  רדדו דק מאוד .קרצו עיגולים מלאו בגבינה סגרו והדקו טוב .

מרחו בביצה ועם מסננת פזרו מעט חאוויאג׳ לאפיה (למי שאוהב ) או זרו שומשום....אפשר גם ללא תוספת מעל  .אפו ב180 עד הזהבה .
לתמרים צרו כדור בצק הכניסו את עיגול התמר שטחו מעט ביד ואז במערוך עד שדק מאוד .חוררו במזלג 
הברישו בביצה ופזרו שומשום .אפו ב180 עד השחמה .
בתיאבון !!!!
סרטון הכנה:







תגובות

רשומות פופולריות