הספרא של טוני






חלקכם מכירים את העוגה הבאה בשם ״בסבוסה ״....אבל בשבילי היא לנצח תיהיה ״הספרא של סבתא טוני ״.
..כן את העוגה הזאת סבתי טוני שעל שמה נקראתי (והרבה מאוד טוענים שאני נראית בדיוק כמותה בצעירותה ) הייתה מכינה די הרבה .
הגירסא שלי שונה מאוד מהגירסאות הקלאסיות לעוגה אבל היא שלי .....אז מותר .
...סבתי הייתה מכינה אותה עם מסטקא(ניתן להשיג בחנויות תבלינים) ועם סירופ שהיה עוטף את כולה .
העוגה הזאת היא מחווה לעוגה של סבתי (וכן היא קצת שונה משלה ....אבל תיהיי בטוחים שתתמכרו אליה די מהר )
״התמכרות מתוקה -הספרא של טוני״
חומרים :
3 כוסות סולת 
2/3 כוס סוכר 
1 1/2 כפות גרידת תפוז                                                       
שקית אבקת אפיה 
1/2כוס קוקוס (אפשר לוותר מי שלא אוהב )
2 ביצים (m)
1 כוס יוגורט (4.5 %)
200 גרם חמאה מומסת 
1/2 כוס מיץ תפוזים סחוט 
1/2 כוס צימוקים בהירים 
לסירופ:
3 כוסות סוכר 
3 כוסות מים 
מקל וניל חצוי לאורכו -לא לגרד את הזירעונים במקרה הזה -אחרת תקבלו גריגירים שחורים בעוגה (ניתן להמיר בשתי כפיות וניל איכותי )-אני מעדיפה את המקל וניל למרות שבעוגה שלי רואים מעט זרעונים ...משהו בארומה ובחוזק שונה 
קליפת תפוז מתפוז בינוני .
כפית תמצית מי ורדים 
כף מיץ לימון
לעיטור שקדים שלמים קלופים 
אופן הכנה :
הכניסו לקערה את כל החומרים היבשים .הכניסו מעל את היוגורט ,החמאה ,הביצים ,גרידת התפוז ומיץ התפוזים .ערבבו עד שהכל מתאחד.
בקערה קטנה שימו את הצימוקים עם כוס מים רותחים -בערך ל-3 דקות (כלל היסטרי שלמדתי ממשגיחי הכשרות של מחפוד אצלנו באולם ...תאמינו לי אתם לא רוצים להשתמש בצימוקים ללא השריה )
סננו והעבירו לתערובת לעירבוב נוסף עד שהכל מפוזר בתערובת .
העבירו לתבנית מרוחה מעט חמאה (אני השתמשתי בתבנית מלבנית ) .
סמנו עם סכין את גודל החתיכות של העוגה ושבצו כל אחד עם שקד .
אפו ב180 עד הזהבה (35-40 דקות )
באמצע האפיה חזרו על הסימון עם סכין .
הכינו סירופ:
הכניסו לסיר את כל חומרי הסירופ בשלו עד רתיחה והנמיכו בשלו 3-4 דקות נוספות מעט מסמיך .סננו את הסירופ (מתקבל סירופ בצבע כתום בהיר .
שפכו את הסירופ (שפכו עם מצקת בצורה שווה על העוגה החמה והניחו להתקרר .
בתיאבון !!!
רגישים -רגישות לחלב -המירו בכוס שמן /מחמאה .והוסיפו יוגורט סויה במקום .
לרגישים לגלוטן -ניתן להמיר את הסולת בקמח תירס דק .

לקבלת עידכונים למייל  על מתכונים חדשים והטבות הירשמו כמנויים ע"י הסרגל הימני בבלוג .

מוזמנים להיכנס ולפרגן לעמוד הפייסבוק של מפלצת העוגיות
https://www.facebook.com/pages/%D7%9E%D7%A4%D7%9C%D7%A6%D7%AA-%D7%94%D7%A2%D7%95%D7%92%D7%99%D7%95%D7%AA/491145951003374
עמוד הגוגל + של מפלצת העוגיות
https://plus.google.com/u/0/b/118194062814905192562/118194062814905192562/videos
עמוד היו טיוב של מפלצת העוגיות
https://www.youtube.com/channel/UC-Ace2cJTSi5wiUOZcaWchw



תגובות

רשומות פופולריות