אותה הגברת בשינוי אדרת




מי שמכיר אותי יודעת שתמיד אין לי זמן אם היה עוד שעות ביממה הייתי מוצאת דרך לנצל גם אותן .לכן אני אוהבת לקצר תהליכים משתמשת בבסיסים זהים משנה מרכיב או שניים מחליפה ציפוי ומקבלת מאפים שונים בטעם ולרוב גם במראה .
אני מעלה מתכון לעוגת שוקולד בסיסים ומדהימה עשירה בשוקולד שאפשר לגוון איתה המון ועדיין היא יוצאת מעולה ואיכותית.
״אותה הגברת בשינוי אדרת ״:
200 גרם חמאה 
200 גרם שוקולד מריר שבור לקוביות (33% קקאו -כמעט כולם אלא אם כן צויין אחרת על האריזה ).
כוס סוכר 
כפית תמצית וניל איכותית 
5 ביצים 
כוס קמח תופח 
אופן הכנה :
להמס בסיר קטן על אש קטנה את השוקולד הסוכר והחמאה (כן כן על אש קטנה בלי להקים את המעבדה של ״הפרופסור המטורף״ במטבח -בקיצור לא צריך בן מרי ) לערבב מידי עד שנמס .
לערבב בקערה נפרדת ביצים תמצית וניל וקמח .
להעביר מתערובת השוקולד לתערובת הביצים רבע מהכמות וערבב בזריזות (אנחנו לא רוצים חביתה ).הוסיפו בהדרגה את השאר וערבבו טוב .
העבירו לקנקן או שקית זילוף והעבירו לתבנית הרצויה .אני השתמשתי בתבניות של מאפינס /קאפקייקס ובתבנית עוגת אינגלייש קייק נמוכה .
אפו בתנור שחומם מראש ל180 מעלות עד שכאשר ננעץ קיסם הוא יצא עם פירורים (לא רוצים לייבש את העוגה למוות ;)) קררו את הקאפקייס .
מכאן הדרך מתפצלת -על העוגה שפכו ציפוי שוקולד .
חומרים :
100גרם שוקולד 
חצי מיכל שמנת מתוקה (בערך כוס ).
חממו את השמנת והוסיפו את השוקולד ערבבו והנמיכו את האש ערבבו עד שמסמיך (ראו בתמונות ).
לקאפקייקס נכין ציפוי קצפת :
חומרים לקצפת :
מיכל שמנת מתוקה 
2 כפיות אינסטנט פודינג .
הקציפו עד שהקצפת יציבה מאוד (אפשר גם במקצף יד ללא החשמל -צריך להתעמל מתי שהוא לא?;))
בעזרת כפית פריזיאן להוציא מעט מהקאפקייק ולמלא חלק מהכמות בריבת תות וחלק בריבת נוטלה (חום -לבן).
העבירו את חצי מכמות הקצפת לשקית זילוף עם צנטר חלק /עגול וזלפו מעל הקאפקייק עם מילוי הריבה .עטרו בתות חתוך ופזרו מעט אבקת סוכר על התות .
את המחצית השניה של הקצפת העבירו לשקית עם צנטר משונן/כוכב .לפני הכנסת הקצפת זלפו עם הנוטלה שנשארה לכן מהמילוי על דפנות השקית (תיראו בצילומים)זלפו מעל ופזרו סוכריות שוקולד מוזהבת 
ניתן להכין כמו האופציה האחרונה בתמונות בתבניות קאפקייקס לצפות ברוטב שוקולד לזלף מעט קצפת ולהניח מטבע שוקולד ....נראה מרשים אבל ממש פשוט להכנה .(את מטבעות השוקולד ניתן להכין ע"י יצירת מטבעות של שוקולד מריר והוספת חלבה למעלה או שוקולד לבן קצוץ )
הניחו על כלי הגשה וכל מה שנותר הוא להתפנק .

תגובות

רשומות פופולריות