איזה ריח של וניל וקינמון בכל הבית ...
אחד המתכונים האהובים עליי ובין הראשונים ששידרגתי/פיתחתי .
אין פעם שהבאתי את המאפה הזה ולא קצרתי מחמאות ...ובקשות למתכון .
״מאפה תפוחים וניל וקינמון שלי ״
(6 יחידות ארוכות /12 קצרות )
חומרים :
40 גרם חמאה 
6 תפוחי גרנד סמית מקולפים ,מנוקים מליבות וחתוכים לחתיכות גסות .
חצי כוס סוכר 
כפית וניל איכותי 
שלוש מקלות קינמון שבורים (אוהבת קינמון אך מעדיפה במתכון הזה להשתמש במקלות שמעניקים טעם וניחוח עדין לעומת הקינמון הטחון שצובע ומשתלט על הטעם )
רבע כוס לימון סחוט 
רבע כוס מים 
חצי חבילה עליי פילו 
60 גרם חמאה מומסת 
אופן הכנה :
לשים בסיר את החמאה, סוכר ,קינמון וניל , מים ותפוחים לבשל על אש בינונית .
לאחר 5 דקות תראו שהתפוחים מגירים את הנוזלים החוצה והכל נוזלי יותר (זה בסדר),הוסיפו את הלימון והמשיכו לבשל תוך כדי ערבוב מידי פעם עד שהכל מתרכך ומסמיך.
בסיום הבישול התפוחים צריכים ליהיות רכים (לא למעוך וליצור מחית )וצורתם שלמה .
מחלקים את עלי הפילו לחצי להניח על 2 עלי פילו תערובת לאורך .לסגור את הקצוות לגלגל ולהניח על תבנית ש״התפר ״כלפיי מטה .
למרוח במעט חמאה ולאפות ב200 מעלות עד שמזהיב .


*לצערי אין לי חלופות לגלוטן אל למי שרוצה תחליף ללא חלב שימיר במחמאה .


הדרכה מצולמת







תגובות

רשומות פופולריות