בקלאווה פירחונית



















הבקלאווה הפרחונית שלי .....
עלי פילו ממולאים בפיסטוק חלבי /או פקאנים מרוחים בחמאה וסירופ חם בסיום ....יש יותר טוב מזה ?
המתכון הוא לשלושת הסוגים .
"הבקלאווה הפרחונית שלי "
1 חבילת עלי פילו מופשרים. 
200 גרם חמאה מומסת .
למילויים-
מילוי פיסטוק-1 כוס וחצי פיסטוק 
חצי כוס סוכר 
מילוי פקאן-כוס וחצי פקאן 
חצי כוס סוכר .
לסירופ:
1 1/2 כוס סוכר 
11/2 כוס מים 
כף וניל 
קליפת לימון מרבע לימון 
אופן הכנה :
הכינו את המליות :
טחנו את הפיסטוק עם הסוכר והעבירו לכלי .
טחנו את ה פקאנים והסוכר והעבירו לעיל נוח לעבודה (צלחת תתאים ) 
חלקו את חבילת עלי הפילו ל-4 
לבקלאווה הפירחונית -קחו עלה פילו מרחו בחמאה מומסת , פזרו ממילוי הפיסטוק. הניחו שיפוד במרכז גלגלו מעל כאשר בסיום אתם משאירים מרווח של ס"מ בערך לא מגולגל .
כווצו את הבצק והסירו את השיפוד .גלגלו את הבצק כאשר יתרת הקצוות כלפיי פנים הדקו .
מרחו במעט חמאה ומלאו במלית פיסטוק .
מלפוף (מאפה ארוך ומכווץ)-מרחו חתיכת עלי פילו בחמאה .קחו מהמלית ופזרו אותה בנדיבות בקצה הדף .הניחו מעל את השיפוד גלגלו , כווצו והוציאו את השיפוד .מרחו בחמאה .
בקלאווה -חתכו את רבע חבילת הבקלאווה לרבעים - קחו 4 יחידות פילו מרחו ביניהם חמאה ומלאו בפיסטוק .הדקו את הקצוות .המאפה נשאר פתוח אך מקבל צורה של קופסית קטנה .
אפו בתנור מחומם מראש ל 200 עד הזהבה .
הכינו סירופ מהסוכר מים ווניל ברגל שרתח הוסיפו את קליפת הלימון .
מרחו את הבקלאווה בסירופ בעודה חמה .
תהנו
הדרכה מצולמת -






















תגובות

רשומות פופולריות