גלים בחום לבן



 אני אוהבת עוגות רושם ...מה לעשות שאני לא אוהבת לעבוד קשה...
בשביל זה יש קיצורי דרך ...(מכינים הכל בקערת מעבד מזון אחד -לא להתלונן גם אני שונאת עבודה קשה אבל הכל בקערה אחת ...זה קיצור דרך ... )
העוגה הבאה היא עוגת רולדה פשוטה עם מילוי וניל איכותי וממרח נוטלה ...כל השאר זה רושם (ומי אמר שזה דבר רע ).
״גלים בחום לבן ״
חומרים :
לרולדה-
5 ביצים 
3/4 כוס סוכר 
2/3 כוס שמן 
כפית וניל 
כפית אבקת אפיה 
2 כפות אבקת קקאו 
3/4 כוס קמח 
לקרם -
3 שמנת מתוקה 
2 אינסטנט פודינג וניל 
כוס חלב 
4 כפות גדושות נוטלה 
לעיטור -דפי שוקולד עם אגוזים /ללא ( להשיג בחנויות ממתקים )
אופן הכנה :
בקערת מעבד  /מערבל הקציפו את החלבונים עם הסוכר לקצף יציב .
הוסיפו בהדרגה את החלמונים ואת שאר החומרים עד איחוד (לא לערבל יתר על המידה רק עד איחוד ).
שטחו בתבנית מלבנית עם נייר פרגמנט משומן .
אפו ב180 עד שמעט מזהיב וקיסם יוצא עם פירורים (המגע צריך להיות קפיצי לא לייבש ...בערך 10-15 דקות )
ברגע שהוצאת מהתנור קלפו את נייר האפיה הניחו על הנייר וגלגלו את הרולדה עם הנייר והניחו להתקרר .
לבינתיים בקערה ערבבו את השמנת עם האינסטנט פודינג (ביד עם מקצפה ) ברגע שהקרם יציב מאוד תתחילו להוסיף את החלב עד שהכל יציב .
פתחו את הרולדה שהתקררה מרחו את הקרם .העבירו את הנוטלה לשקית זילוף וצרו פסים על הקרם .גלגלו בעזרת נייר האפיה את הרולדה .
צפו את הרולדה בקרם בנדיבות והכניסו למקפיא ל10 דקות .
את הנוטלה שנותרה זלפו על דפנות שקית זילוף .הוסיפו את הקרם מעל והתחילו לזלף בצורות מעגליות .תתחילו בתחתית הרולדה ועלו למעלה .
עטרו בדפי שוקולד ותכחישו שהכנתן אחרת הכל יילך למשלוחים ולכן לא יישאר כלום (ראו הוזהרתם ).
*הצנטר שהשתמשתי הוא מספר 9 מ״מ.
*לרגישים לחלב החליפו בשמנת צמחית וממרח השחר פרווה /ממרח אגוזים פרווה(יש של אופק מהטבע ״)
בתיאבון

תגובות

רשומות פופולריות