נוסטלגיה מבית אמא -עוגת פירורים





חיתוכיות שוקולד ובצק פריך.
זהו מתכון שמככב אצלי בבית לרוב ממלא בקונפיטורה משובחת .
מילוי השוקולד הוא במיוחד עבור בעלי שלא אוהב פירות/קונפיטורה באפיה .
המתכון נקרא נוסטלגיה מבית אמא כי אימי מכינה את החיתוכיות האלה מאז שאני בת שנתיים כך שהזיכרון חרוט לי מילדות.

ניתן למלא גם בממרח לוטוס  ...קחו בחשבון שקונפיטרה מתנהגת.אחרת באפיה לעומת לוטוס או שוקולד חלב 
"נוסטלגיה מבית אמא"
חומרים (4 תבניות
 אנגליש קייק או תבנית בינונית מלבנית ):

250 גרם חמאה 
1 כוס סוכר
2 ביצים 

חצי כוס חלב 
כף וניל 
גרידת לימון מלימון בינוני
5 כוסות קמח תופח 

למילוי - שוקולד נוטלה /לוטוס /ריבה ביתית /ממרח תמרים ואגוזי מלך 
אופן הכנה :
ערבבו את. החמאה הרכה עם הסוכר והוסיפו גרידת לימון ווניל ולבסוף ביצים . 
הוסיפו קמח וחלב עבדו רק עד שמתאחד .
מרחו את התבניות במעט חמאה אם משתמשים באלומיניום או ללא אם בתבנית קרטון

חלקו לשליש ושתי שליש את הבצק והכניסו את החלק הגדול להקפאה 
שטחו את השליש הנותר בתבניות ומרחו בנדיבות במילוי

בעזרת מגרדת (פומפיה)גרדו מהבצק הקפוא מעל המאפה עד שמכסה הכל.
התחתית דקה לעומת החלק העליון
אפו בתנור שחומם 180 מעלות עד הזהבה .
צננו וחתכו בסכין מסור כל עוגה למלבנים ואז לקוביות .
זרו מעט אבקת סוכר ואחסנו בכלי סגור ....אם יישאר משהו 



תגובות

רשומות פופולריות