פחזניות (פרי ברסט, אקלרים ,פטיפרולים) ע"פ מפלצת העוגיות



מוקדם אפילו השמש עוד לא 
זרחה  ....העירו אותי מוקדם....המפלצת שלי הקיצה והיא חוגגת במטבח ...
מי אמר מתוק ולא קיבל...אקלרים פטיפרולים, פרי ברסט...שמות שונים לפחזניות בצורות שונות .
אני אוהבת להכין אותם קטנות וממכרות.
המאפה הזה תמיד מזכירה לי את סבי וסבתי שאת האהבה לאפיה ירשתי מהם (וגם השושלת שהגיע אחריהם אבא , אמא ואח....) ולכן המתכון הזה הוא מחווה אליהם ומבוסס על מתכון מקורי שלהם עם שינויים קטנים שלי .
סבי וסבתי היקרים מפז שהקימו וניהלו מאפיות . לימדו את המקצוע ופיתחו מתכונים מדהימים .
מוקדש להם באהבה גדולה 
אמי תמיד טוענת שיש לנו קמח בעורקים....והאמת היא צודקת .
פחזניות (פרי ברסט, אקלרים ,פטיפרולים) ע"פ מפלצת העוגיות 
חומרים (בערך 50 פחזניות מיני):
200 גרם גרם חמאה 
2 כפות סוכר 
כפית וחצי מלח
1 כוס מים 
1 כוס חלב 
7 ביצים גודל L
2 1/2 כוסות קמח מנופה
למילוי -
3 שמנת מתוקה 
2 אינסטנט פודינג 
אם רוצים מילוי שוקולד צריך 
2 מיכלים של שמנת מתוקה בטעם קקאו 
2 כפות אינסטנט פודינג וניל 
לרוטב שוקולד -
1 מיכל שמנת מתוקה 
100 גרם שוקולד מריר 
100 גרם שוקולד חלב
אבקת סוכר לזריה .
אופן הכנה :
בסיר רחב הכניסו חמאה , מים , חלב , סוכר ומלח והביאו לרתיחה . כבו את האש והוסיפו את הקמח ובחשו את הקמח טוב עד שהבצק נפרד מהדפנות ומתאחד. 
קררו מעט והעבירו למעבד מזון להב פלסטיק /מיקסר עם וו לישה.
הוסיפו את הביצים אחת אחת .זה יראה כי המסה מתפרקת אחרי כל ביצה ושוב מתאחדת זה בסדר . .כשהמסה אחידה העבירו לשקית זילוף עם צנטר כוכב .
זלפו את הצורה הרצויה ואפו בתנור שחומם מראש ל 180 מעלות .
הכי חשוב לא לפתוח את התנור  ב25 דקות הראשונות .
אתם לא בודקות , לא מציצים רק שנייה , לא כלום ...שלא תאמרו לא הזהרתי הן יצנחו לכם
לרוב תנורים ביתיים לא אופים אחיד לכן אנחנו מסובבים תבניות או משנים מיקום בעת האפיה במקרה הזה זה אסור בתכלית האיסור...מה עושים ?
אחריי 25 דקות אפשר לפתוח את התנור בכדי לשנות מיקום מגשים  לתת עוד 5-10 דקות עד הזהבה .....לא לפניי שלא תאמרו אח"כ אבל כתבת ש.... 
הוציאו וצננו על רשת .
לרוטב -בסיר הביאו לרתיחה את השמנת הכניסו את השוקולד וערבבו טוב בשלו 4 -5 דקות על אש נמוכה וזהו.
לקרמים - לקערת מיקסר הכניסו שמנת ואינסטנט פודינג הקציפו עד שיציב .העבירו לשקית זילוף עם צנטר כוכב. מלאו את הפחזניות בקרם שבחרתם.
אם אתם רוצים שוקולד מעל עליכם לטבול את מכסה הפחזנית ולאחר מכן להניח מעל המילוי (יותר מדוייק כך) אם בא לכם אבקת סוכר נפו מעל.
טיפים:
*כדי לזלף מדוייק ציירו את הצורה הרצויה על הנייר אפיה והפכו אותו אתם תראו את הציור מהצד השני וכך תזלפו מדוייק ואחיד.
                                                                           תהנו!!!!!


תגובות

  1. אם רוצים פרווה מה התחליפים למוצרים החלבים?
    תודה

    השבמחק

הוסף רשומת תגובה

רשומות פופולריות