חברים הכי טובים
אני אוהבת שילובים .אם מכינים משהו מתוק חייב ליהיות בו עקצוץ של חמיצות לימונית וניחוח וניל ...
כל שילוב מניב משהו אחר .כמו חברויות כל אחד/ת מאיתנו שונה אבל ביחד עם החברים/ות אנחנו מביאים שילוב אחר שלנו (ואם החברים הם הכי טובים הם מוציאים מאיתנו את הדברים הכי טובים )
המתכון הבא מוקדש לחברים הכי הכי טובים שלי מכיתה ג׳ ביחד חבורה מדהימה שכזאת .זה מוקדש לכם שי סיון ובתאל (בתאל לא לגרד )
״חברים הכי טובים ״
חומרים (18 יחידות )
חבילת עלי פילו
חבילה שמנת מתוקה
100 גרם חמאה מומסת
250 גרם גבינת מסקרפונה
1/2 כוס אבקת סוכר
כפית גרידת לימון
כפית וחצי וניל
3 כוסות פירות יער מיקס(חמוציות ,אוכמניות ,פטל )
1 כוס תותים חתוכים .
1 כוס סוכר
כוס וחצי מים .
100 גרם שוקולד לבן מומס
אופן הכנה :
חלקו את חבילת עלי הפילו לרבעים
מרחו תבניות מאפינס (השתמשתי בחד פעמי מאלומיניום ) במעט חמאה .
הניחו רבע דף פילו בתוך התבנית (הצמידו טוב )מרחו במעט חמאה את עלה הפילו והניחו בהצלבה עוד עלה מעל .מרחו שוב במעט חמאה .
הכינו את כל הכמות והכניסו לתנור שחומם מראש ל200 מעלות עד הזהבה .
הכניסו לסיר את הסוכר ומחצית הכמות של פירות יער והתותים הוסיפו את המים ובשלו על אש גבוה עד רתיחה הנמיכו .בשלו כ10 דקות והוסיפו את שאר הפירות בשלו עוד 7 דקות עד שמסמיך הניחו להתקרר.
הקציפו את השמנת מתוקה לקצפת יציבה והכניסו למקרר .ערבבו בקערה נפרץ את המסקרפונה אבקת הסוכר גרידת הלימון והוניל .התערובת הופכת דלילה (זה בסדר )
הוציאו את הקצפת מהמקרר הוסיפו למסקרפונה והקציפו יחד טוב .
הוציאו את קעריות הפילו מהתנור צננו.
המיסו את השוקולד הלבן וצאו את הצורה הרצויה
הרכבה -הניחו קערית פילו זרו מעט אבקת סוכר .זלפו בתוך הקערית את קרם המסקרפונה (בעזרת צנטר עגול 10 מ״מ)
צקו מעט רוטב פירות יער וקשטו בשוקולד הלבן .
בתיאבון
רגישויות - חברים אין לי תחליף לרגישים לגלוטן .
רגישויות - חברים אין לי תחליף לרגישים לגלוטן .
לרגישים לחלב ניתן להמיר בשמנת צמחית ולהשתמש בגבינת סויה
תגובות
הוסף רשומת תגובה