דבר אליי בפרחים אהובי
אני אוהבת פרחים ...
עוגת טעימה שאפשר להכין בהרבה גרסאות .
עיקר הרושם של העוגה הם הפרחים המוזלפים בציפוי.
אני משתמשת בשלוש תבניות בכדי לחסוך את כאב הראש של חיתוך העוגה (זה אף פעם לא יוצא אחיד -אף אחד לא רוצה עוגה עקומה )
עוגת ״דבר אליי בפרחים אהובי ״
לבסיס :
5 ביצים
כוס סוכר
כפית וניל
גרידת לימון -2 כפות
כוס קמח
אופן הכנה :
הקציפו את הביצים (אין צורך להפריד ) והוסיפו את הסוכר בהדרגה .
הוסיפו תוך כדי עירבול את הוניל וגרידת הלימון .
כשהתערובת תפוחה ובהירה העבירו לקערה וקפלו עם הקמח עד שמתאחד .
הטיפ לקבלת שכבות אחידות ללא חיתוך הוא פשוט לאפות אותן כך כן כן ....ושיאשימו אותי בעצלנו .
שמנו 3 תבניות עוגה (אני השתמשתי בקוטר 26 )מרוחות החמאה .(אפשר גם תבניות חד פעמיות לא יקרה כלום )
אפו בתנור שחומם מראש בערך 10-15 דקות עד שיוצא יבש עם בדיקת קיסם .
הכינו את הקרמים לציפוי :
החומרים לקרם וניל :
2 שמנת מתוקה
1כוס חלב
2 כפות גדושות אינסטנט פודינג וניל
אופן הכנה :
הקציפו את השמנת המתוקה עם האינסטנט פודינג עד שמאוד יציב ואז הוסיפו בהדרגה את הכוס חלב והקציפו עד שיציב .
לקרם בטעם שוקולד :
2 שמנת מתוקה
1 כוס חלב
1.5 חבילות אינסטנט פודינג בטעם שוקולד בלגי
אופו הכנה :
הקציפו את השמנת עם האינסטנט פודינג עד שמאוד יציב ובהדרגה הוסיפו את החלב .ברגע שהקצפת יציבה וקשה לעירבול זה מוכן .
הרכבה :
הניחו את הבסיס על נייר פרגמנט שהצד החלק כלפי מטה מרחו מהקרם הלבן ומעל זלפו קרם נוטלה (אפשר ריבה ,קרם לוטוס ,נוגט ומה שאם אוהבים ) בצורת ספירלה (ראו הדרכה מצולמת ) והניחו את השכבה השניה של העוגה .צפו גם אותה בקרם והניחו את השלישית צפו הכל כל הצדדים בצורה אחידה .
הכניסו 10 דקות לקירור ואח״כ זלפו מעל את הקרם החום .
לזילוף הורדים יש להשתמש בצנטר כוכב ולזלף את הורדים בצורה שטוחה .צופפו את הורדים כמה שניתן .
לעיטור קצצו שוקולד לבן והניחו בין הורדים .
*לגירסה הלבנה הכינו כמות כפולה מהקרם הלבן.מחצית השתמשו לציפוי ומחצית לזילוף הורדים .
לגירסה ללא גלוטן השתמשו חצי כוס קורנפלור וחצי כוס קמח אורז בישביל להמיר .
* לגירסה ללא חלב /פרווה השתמשו בשמנת צמחית וחלב שקדים (רק חצי כוס ).
* מי ש לוקח חתיכה נוספת יוכל לומר תמיד שהוא יישר אותה כי אחד הפרחים נטה ליפול
בתיאבון ...
סרטון הכנה להכנת הפרחים
תגובות
הוסף רשומת תגובה