"sticky and sweet"



 זו הגירסה שלי לעוגת אננס הפוכה  .....רק עם טוויסטים משלי ...
אני מכינה אותה הפוכה  כמו העוגה הקלאסית אבל בסיום הופכת זורה סוכר ומכניסה לגריל בכדי לקבל דביקות וקרמל מדהים למעלה ...
העוגה עשירה ביוגורט ופשוט סופחת את כל המיצים של האננס הטרי והקרמל שנוצר .
״sticky and sweet״
חומרים :
4 ביצים 
200 גרם חמאה 
3/4 2 כוסות קמח מנופה 
1/2 1 כפיות אבקת אפיה 
כפית וניל איכותי 
1/2 1 חלב (ניתן להמיר בחלב שקדים /סויה /אורז לרגישים)
1 יוגורט (לרגישים המירו בחצי כוס רסק תפוחים )
1/2 1 כוס סוכר 
1 אננס בינוני טרי פרוס (ראו הדרכה מצולמת )
אופן הכנה :

נפו את הקמח ואבקת האפיה בקערה נפרדת 
הקציפו את הביצים (כן כן שלמות בלי להפריד) עם כוס סוכר עד שהתערובת מכפילה נפח ומתבהרת .
הוסיפו 150 גרם מהחמאה (הערכה גסה ) והמשיכו להקציף .

הוסיפו יוגורט מעט מהקמח ואבקת האפיה ווניל .
הוסיפו חלב וקמח בהדרגה 0...כן מאט קמח מעט חלב ) עד שאתם מסיימים את כל הכמות .
מרחו את התבנית בחמאה הנותרת (המיסו אותה) ופזרו סוכר בנדיבות על התחתית והדפנות .סדרו את האננס (לא בחפיפה ) ושפכו מעל את התערובת של הבצק .
אפו בתנור שחומם מראש ל180 מעלות עד שבבדיקת קיסם הוא יוצא יבש .
הפכו את העוגה זרו את חצי כוס הסוכר שנותרה מכל האננס והכניסו ל270 מעלות על מצב גריל עד שהכל מבעבע ומקבל צריבה והסוכר נמס .
הוציאו זרו מעט סוכר ותתחילו להכין משלוחים החוצה (אחרת בטוח תאכלו הכל 
בתיאבון !!!!
רגישים -גלוטן המירו בחצי כמות קמח אורז חצי כמות קורנפלור 
רגישים לחלב -ניתן להמיר במחמאה השאר ציינתי ליד המרכיבים במתכון


תגובות

רשומות פופולריות