פינוק מתוק
מתוק מושחת.....וקל להכנה ....בדיוק כמו שאני אוהבת...אי אפשר לטעות ..
"פינוק מתוק"
חומרים (תבנית 26):
150 גרם פתי בר (קצת פחות משרוול של פתי בר שנמכר במארזים )
100 גרם חמאה מומסת
3 שמנת מתוקה
1 כוס חלב
2 אינסטנט פודינג וניל
3 כפות נוטלה לאמצע העוגה
וכף לקרם החום.
2 קליק חום לבן /כל שוקולד שמתחשק לכם.
לקישוט שוקולד (למתעצלים אפשר לקנות )
100 גרם שוקולד מריר
15 גרם חמאה
3/4 קשיו קלוי קצוץ.
אופן הכנה:
טחנו את הפתי בר וערבבו עם החמאה.הדקו טוב לתבנית או לרינג שמתחתיו נייר אפיה .
הקציפו את השמנת והאינסטנט עד שיציב ואז הוסיפו את החלב בהדרגה תוך כדי הקצפה .
המרקם שנוצר יציב מאוד .
חלקו את הקרם והניחו קצת פחות מחצי מהכמות בצד (לקרם החום שנכין בהמשך )
העבירו בעדינות מהקרם לתבנית עד החצי ויישרו. העבירו את השוקולד לשק זילוף (אפשר גם למרוח עם כף שכבה אחידה )וזלפו ספירלה.
הוסיפו מעל את הקרם והכניסו לקירור.
לבינתיים הוסיפו ליתרת הקרם את השוקל וקפלו בעדינות .
השתמשו בצנטר עלה כותרת .מרחו ממש מעט נוטלה על דופן השקית זילוף והכניסו את הקרם החום .זלפו ביד חופשית .
הניחו לקירור .
למי שמכין את קישוט השוקולד המיסו את השוקולד (פולסים של 30 שניות במיקרו ....לעצלנים כמוני ) הוסיפו את החמאה ברגע שהכל נמס וערבבו עד שהכל אחיד.
הוסיפו קשיו ושטחו על נייר פרגמנט והכניסו להקפאה.
קרצו עם קורץ עוגיות לצורה הרצויה .
שחררו את העוגה מהרינג/תבנית וסדרו את הקליק מסביב איך שמתחשק לכם .דחפו מעט פנימה את השוקולד לתוך הקרם בעדינות .הניחו את קישוטי השוקולד מעל העוגה......וזהו פשוט תהנו !
לבינתיים הוסיפו ליתרת הקרם את השוקל וקפלו בעדינות .
השתמשו בצנטר עלה כותרת .מרחו ממש מעט נוטלה על דופן השקית זילוף והכניסו את הקרם החום .זלפו ביד חופשית .
הניחו לקירור .
למי שמכין את קישוט השוקולד המיסו את השוקולד (פולסים של 30 שניות במיקרו ....לעצלנים כמוני ) הוסיפו את החמאה ברגע שהכל נמס וערבבו עד שהכל אחיד.
הוסיפו קשיו ושטחו על נייר פרגמנט והכניסו להקפאה.
קרצו עם קורץ עוגיות לצורה הרצויה .
שחררו את העוגה מהרינג/תבנית וסדרו את הקליק מסביב איך שמתחשק לכם .דחפו מעט פנימה את השוקולד לתוך הקרם בעדינות .הניחו את קישוטי השוקולד מעל העוגה......וזהו פשוט תהנו !
תגובות
הוסף רשומת תגובה