חטאים מתוקים
הקינוח הזה פשוט פשוט ....הוא אומנם לא יפה ומפונפן אבל הוא פשוט תענוג טהור .
טראפלס -כדורי שוקולד צרפתיים עשויים גנאש עשיר .לצרפתים הוא הזכיר בצורתם את פטריית הכמהין (...כן הפטריה שמחירה ממש כמו זהב ).
אני יודעת שהמקור וההגדרה הדקדנטית מתיחסת רק לשוקולד מריר ....אבל זו הגרסה שלי והיא מכילה שוקולד חלב וקקאו באחד ובשני שוקולד לבן וניל ופיסטוק .
חטאים מתוקים
חומרים:
לטראפלס שוקולד חלב -
1 מיכל שמנת מתוקה
500 גרם שוקולד חלב
50 גרם חמאה קרה .
לציפוי -אבקת קקאו איכותי
לטראפלס שוקולד חלב -
1 מיכל שמנת מתוקה
500 גרם שוקולד לבן
50 גרם חמאה
תוכן מקל וניל (הגרגירים ) או 2 כפיות תמצית וניל איכותי אמיתי
לציפוי - 1 כוס פיסטוק קלוי וטחון .
אופן ההכנה של שני הסוגים הוא זהה.
מחממים שמנת עד סף רתיחה (בטראפלס הלבן זה הזמן להכניס את תוכן המקל וניל )
מנמיכים ומכניסים את השוקולד .מחכים 15-20 שניות ואז מערבבים והכל נמס .
הורידו מהאש והכניסו את החמאה מערבבים עד שנמס (זה מקרר מעט את התערובת )
הניחו בצד להתקרר לחלוטין (אפשר לזרז עי הנחה על אמבט מי קרח )
אחרי 20 דקות ערבבו והעבירו לשק זילוף והכניסו למקרר עד שיציב |(לילה שלם במקפיא ).
זלפו מעל קערת הציפוי את הטראפלס וגזרו באורך הרצוי .עטפו טוב בציפוי וגלגלו לכדורים קטנים.
אני מכינה את הטראפלס כך בכדי לא להתעסק יותר מידי עם העיסה הדביקה (בקיצור עצלנית :-)
מבטיחה לכם שלא תסתכלו על טראפלס באותה צורה שוב .....
לשמור במקפיא .
תהנו
טראפלס -כדורי שוקולד צרפתיים עשויים גנאש עשיר .לצרפתים הוא הזכיר בצורתם את פטריית הכמהין (...כן הפטריה שמחירה ממש כמו זהב ).
אני יודעת שהמקור וההגדרה הדקדנטית מתיחסת רק לשוקולד מריר ....אבל זו הגרסה שלי והיא מכילה שוקולד חלב וקקאו באחד ובשני שוקולד לבן וניל ופיסטוק .
חטאים מתוקים
חומרים:
לטראפלס שוקולד חלב -
1 מיכל שמנת מתוקה
500 גרם שוקולד חלב
50 גרם חמאה קרה .
לציפוי -אבקת קקאו איכותי
לטראפלס שוקולד חלב -
1 מיכל שמנת מתוקה
500 גרם שוקולד לבן
50 גרם חמאה
תוכן מקל וניל (הגרגירים ) או 2 כפיות תמצית וניל איכותי אמיתי
לציפוי - 1 כוס פיסטוק קלוי וטחון .
אופן ההכנה של שני הסוגים הוא זהה.
מחממים שמנת עד סף רתיחה (בטראפלס הלבן זה הזמן להכניס את תוכן המקל וניל )
מנמיכים ומכניסים את השוקולד .מחכים 15-20 שניות ואז מערבבים והכל נמס .
הורידו מהאש והכניסו את החמאה מערבבים עד שנמס (זה מקרר מעט את התערובת )
הניחו בצד להתקרר לחלוטין (אפשר לזרז עי הנחה על אמבט מי קרח )
אחרי 20 דקות ערבבו והעבירו לשק זילוף והכניסו למקרר עד שיציב |(לילה שלם במקפיא ).
זלפו מעל קערת הציפוי את הטראפלס וגזרו באורך הרצוי .עטפו טוב בציפוי וגלגלו לכדורים קטנים.
אני מכינה את הטראפלס כך בכדי לא להתעסק יותר מידי עם העיסה הדביקה (בקיצור עצלנית :-)
מבטיחה לכם שלא תסתכלו על טראפלס באותה צורה שוב .....
לשמור במקפיא .
תהנו
תגובות
הוסף רשומת תגובה