סמבוסק גבינה ובעבע תמרים
את הממתכון הבא קיבלתי מגיסתי הגדולה עמליה קצת אחרי שהתחתנתי היא נידבה מהידע שלה לגביי הכנת המאפים הנהדרים הללו .מודה שערכתי קצת שינויים כי אני לא אופה עם מרגרינה.
מאפים אלו הם מאפים אופייניים לעדה העירקית ונקראים סמבוסק בג׳בן ״(כך נקראים כיסוני הגבינה ) ומאפי התמרים נקראים ״״בעבע בתמר ״.
אני מכינה את מילוי הגבינה בצורה שונה מהקלאסית (.. .כי ככה אוהבים אצלי בבית ) מצרפת לכם גם מילוי קלאסי למי שאוהב.
מאפים דקים דקים עם מילויים מדהימים .והריח ....פשוט להכין ולהחביאד (במיוחד מעצמכם )
סמבוסק גבינה וביבי בתמר
חומרים (אני מכינה בצק אחד ומכינה שני סוגים הכמות היא
12-13 תמרים ובנוסף בערך 30 יחידות של גבינה )
100 גרם חמאה רכה
1 קג קמח מנופה
2 כפות שטוחות שמרים
2 כפות סוכר
1 ביצה
חצי כוס שמן
כוס עד כוס וחצי מים חמימים (תרגישו לפי ספיגה )
מילוי גבינה (ע"פ המתכון שלי ):
אם אתם מכינים את כל כמות הבצק גבינה פשוט תכפילי את הכמות כאן מצויין לחצי בצק .
200 גרם גבינה צהובה מגורדת
200 גרם בולגרית מעודנת 5 אחוז
2 ביצים
למילוי תמרים -
חבילה תמרים מגולענים
חצי כוס שמן
מעל -ביצה טרופה
שומשום
***מי שרוצה יכול להכין ע"פ המילוי הקלאסי שמכיל
400 גרם גבינה קשה (נקראת גבינה עיראקית ) יש שמשתמשים בכנען או גבינת חמד .
מוסיפים לה 2 ביצים -שוב הכמות לחצי בצק
אופן הכנה :
ערבבו את השמרים הסוכר והמים (כוס )יחדיו עד התססה .
הוסיפו את הקמח המנופה המחמאה שמן והביצה הוסיפו את יתרת המים ולושו עד שהבצק נאסף ואליד במרקם שלו .
הבצק צריך ליהיות נעים ולא דביק .
כסו והניחו להתפחה .
ערבבו את החומרים של הבעבע הגבינה טוב והניחו בצד .
חתכו לקוביות את התמרים המגולענים והניחו בקערה עם השמן עד שיכוסו .
פרקו כל קוביית תמר והוציאו את העוקץ שיש בפנים .צרו עיגולים והניחו בצלחת נפרדת .
השימוש בשמן הוא רק להקל על עיצוב התמרים ועזרה להיפטר מהעוקץ אנחנו לא משתמשים במה שנותר בצלחת .
אחרי שהבצק תפח לושו כדי להוריד נפח רדדו דק מאוד .קרצו עיגולים מלאו בגבינה סגרו והדקו טוב .
מרחו בביצה זרו שומשום....אפשר גם ללא תוספת מעל .אפו ב180 עד הזהבה .
לתמרים צרו כדור בצק הכניסו את עיגול התמר שטחו מעט ביד ואז במערוך עד שדק מאוד .חוררו במזלג
הברישו בביצה ופזרו שומשום .
אפו ב180 עד השחמה .
בתיאבון !!!!
תגובות
הוסף רשומת תגובה