חיתוכיות היער השחור
גרסה משודרגת וקצת שונה לחיתוכיות הקלאסיות שלי ..אבל הפעם בהשראת עוגת היער השחור .
חברים זו הגרסה למבוגרים (אל תגלו לילדים שלי הם חיסלו הכל ...).
גרסה קצת יותר מתוחכמת אבל קלה להכנה כמו שאני אוהבת (כן אני מאוהבת בעוגיות שכולם בקערה אחת ...הבנתם את זה כבר נכון?)
בצק פריך עשיר בחמאה וקקאו ממולא בקונפיטורת דובדבנים וחמוציות שנותנות קיק בכל ביס ואם כל זה לא מסיק הכל מכוסה בפירורי בצק ומעל תלולית קצפת שנטילי .
חיתוכיות היער השחור
חומרים :
250 גרם חמאה
1 כוס סוכר חום
שליש כוס קקאו
חלמון אחד
2.5 כוסות קמח מנופה
כפית וניל אמיתי -תמצית
למילוי -
קונפיטורת דובדבנים אחוז פרי גבוה (קיימים סוגים שהינם 100 פרי ללא תוספות סוכר -ממולץ בחום )
כפית שרי ברנדי (ליקר דובדבנים )-אם אין אז אין
חופן חמוציות-בערך שלושת רבעי כוס הערכה גסה
לקצפת שנטילי(לא להתרגש זה שם פלצני לשמנת עם אבקת סוכר )
1 מיכל שמנת מתוקה
2 כפות אבקת סוכר
אופן הכנה :
חממו תנור ל180 מעלות .
בקערה רחבה טרפו במקצף יד חמאה סוכר וקקאו עד שהכל אחיד .הוסיפו וניל וחלמון וטרפו טוב .
הכניסו את הקמח המנופה עבדו רק עד שמתגבש (העיקרון הוא לעבד ייתר על המידה ).
חלקו את הבצק בצורה לא שווה .חלק קטן יותר (בערך ארבעים אחוז) שטחו על תבנית (26) או רינג מרוח בחמאה .
שטחו את הבצק ות יתרת הבצק הכניסו למקרר.
בקערה ערבבו את קונפיטורת הדובדבנים עם השרי ברנדי(או כל ליקר דובדנים ) מרחו מעל הבצק ופזרו את החמוציות בצורה אחידה ככל שניתן .
גרדו מעל את הבצק שנותר והכניסו 25-30 דקות .
הוציאו וצננו ורק אז תחתכו עם סכין מסור למשולשים
הקציפו שמנת ובהדרג הוסיפו את אבקת הסוכר עד שמתקבל קרם יציב .זלפו מעל החיתוכיות או ערמו מעט מהקצפת עם כף . תהנו !!!1
תגובות
הוסף רשומת תגובה