נסיכה אדומה
המתכון הבא הוא גירסה שלי לעוגת קטיפה אדומה .למי שלא מכיר זו היא עוגה אמריקאית אדומה מאוד והיא מצופה בגבינת שמנת וקצפת ....באמת נראה לכם שככה אכין זאת ???
אז זה מה שקורה שאמריקאית פוגשת את המפלצת הישראלית שלי ...עוגה אדומה עם ניחוח של מרציפן (שקדים למי ששואל ) מעל יש את הקרם שוקולד לבן ותותים מצופים שוקולד לבן ומריר.
הכמויות כאן גדולות בכדי לקבל עוגה גבוהה וגדולה (תבנית אלומיניום עגולה )
״נסיכה אדומה ״
חומרים :
250 גרם חמאה
4 ביצים L
2 1/2 כוסות סוכר
תרמיל וניל (או כפית וחצי תמצית איכותית )
כוס שקדים
שתי כפיות תמצית שקדים
2 כוסות רוויון
2 1/2 כוסות קמח
1/4 כוס קקאו
כפית מלח
2 כפיות סודה לשתיה
2 כפיות גדושות צבע מאכל ג'ל
2 כפיות חומץ
לקרם -
4 שמנת מתוקה
2 כפות אינסטנט פודינג
200 גרם שוקולד לבן מומס
לעיטור :
10-15 תותים
150 גרם שוקולד מריר מומס
100 גרם שוקולד לבן מומס
אופן הכנה :
הקציפו את החמאה הרכה עם כוס וחצי סוכר עד שמתאחד הוסיפו ביצים אחד בכל פעם והמשיכו להקציף עד שהתערובת תפוחה .
הוסיפו את הצבע מאכל וערבבו טוב
(אני הוספתי 2 כפיות אך אם אתם רואים שהתערובת עדיין בהירה בצבעה לטעמכם הוסיפו עוד )
נפו את הקמח הקקאו המלח ואבקת האפיה .ערבבו את החומץ עם הרוויון .
הוסיפו את הקמח והרוויון לתערובת החמאה לסירוגין .
טחנו את השקדים עם הכוס סוכר שנותרה ועם תמצית השקדים
הוסיפו את השקדים לתערובת ואחדו הכל .לסיום הוסיפו תכולה של מקל וניל אחד (חוצים באמצע את מקל הוניל ומגרדים עם סכין את התוך.
מרחו בחמאה מומסת שתי תבניות (השתמשתי באלומיניום ) והכניסו לתנור שחומם מראש ל180 מעלות .
אפו עד שבבדיקת קיסם יוצא יבש
קררו טוב .
הקציפו את השמנת והאינסטנט פודינג עד שהכל יציב הוסיפו את השוקולד הלבן המומס (שהתקרר מעט )והמשיכו להקציף עד שהקצף יציב.
הרטיבו את הבסיסים במעט סירופ עם ליקר שקדים (אמרטו )....הסירופ הוא סירופ בסיסי שמכינים מכוס סוכר וכוס מים עם כפית ליקר שקדים או תמצית למי שאין
מרחו את הקרם בין 2 העוגות ומסביב .
העבירו את יתרת הקרם לשקית זילוף עם צנטר חלק ( 13 מ״מ ) וזלפו את הגבעות על העוגה.
שטפו את התותים יבשו טוב וטבלו בשוקולד המריר המומס .
הכניסו לדקה למקפיא .העבירו את השוקולד הלבן לשקית זילוף (לא חייב ניתן גם עם מזלג למי שאין) וזלפו מעל התותים עם השוקולד .קררו והניחו מעל העוגה .
בתיאבון!!!!
הדרכה מצולמת -
מרחו את הקרם בין 2 העוגות ומסביב .
העבירו את יתרת הקרם לשקית זילוף עם צנטר חלק ( 13 מ״מ ) וזלפו את הגבעות על העוגה.
שטפו את התותים יבשו טוב וטבלו בשוקולד המריר המומס .
הכניסו לדקה למקפיא .העבירו את השוקולד הלבן לשקית זילוף (לא חייב ניתן גם עם מזלג למי שאין) וזלפו מעל התותים עם השוקולד .קררו והניחו מעל העוגה .
בתיאבון!!!!
הדרכה מצולמת -
תגובות
הוסף רשומת תגובה